KTU mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje gimsta naujos programėlės išmaniesiems telefonams | Kas vyksta Kaune

KTU mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje gimsta naujos programėlės išmaniesiems telefonams

Prieš pusę metų Kauno technologijos universiteto (KTU) kartu su partneriais UAB „Omnitel“, UAB „App Camp“ ir „Samsung Electronics Baltics SIA“ įkurta viena didžiausių mobiliųjų aplikacijų laboratorijų Lietuvoje jau gali pasigirti net 34 KTU studentų darbais.

Studentai KTU Mobiliųjų aplikacijų laboratorijoje atlieka laboratorinius, kursinius darbus ir kitas praktines užduotis arba tiesiog išbando modernių technologijų galimybes. Laboratorijose dirbantiems studentams padeda UAB „App Camp“ specialistai ir Universiteto dėstytojai, taip pat yra organizuojami renginiai įvairiomis temomis, pradedant mobiliu dizainu ir baigiant mobiliojo verslo kūrimu. Anot KTU Inovacijų ir verslo centro direktoriaus dr. Almanto Danilevičiaus, studentai mielai dirba papildomai, kuria įvairių tematikų projektus. „KTU studentai stropūs, kantriai siekia savo tikslo, dirba daug ir nori sukurti išskirtinį ir individualų produktą,“ – teigė dr. A. Danilevičius.

Programėlės pagalbininkės

Viena naudinga ir paprasta studentų sukurta aplikacija – „Laisvoji banga“. Ji skirta tiesiogiai klausytis radijo stoties laidų ir muzikos, peržiūrėti laidų tvarkaraštį ar Facebook‘e skelbiamas naujienas. Kitas projektas – įdomi programėlė „Spalvos kodas“, kuri leidžia atpažinti aplinkoje esančias spalvas telefonu. Nufotografavus bet kokį daiktą, pavyzdžiui, medžio lapą, pateikiamas jo spalvos RGB kodas. Ši programėlė pasitarnaus interjero arba interneto, spaudos dizaineriams, kuriantiems įvairių spalvų dizainus. Automobilių mėgėjams skirta programėlė „New Best Car“ padės greitai išsirinkti naują automobilį, tereiks įvesti norimo automobilio požymius (metus, modelį). Programėlė suteikia galimybę išsirinkti labiausiai patikusį automobilį, peržiūrėti jo aprašymus, nuotraukas, vaizdo įrašus, kainas, paskaičiuoti išperkamosios nuomos įmokas. „D.E.L.E.T.E“ programėlė skirta greičiau nei įprasta ištrinti mobiliųjų telefonų numerius ir žinutes (SMS). Ši programėlė padeda automatiškai „atsikratyti“ tų mobilaus telefono numerių ar SMS žinučių, kurių nenorime palikti telefono atmintyje.

Nuo studentų iki žvejų

Studentams ypač aktualūs yra paskaitų tvarkaraščiai. KTU studentas Modestas Stirbys sukūrė paskaitų tvarkaraščių mobiliąją programėlę. „Su programėle galima vienu prisilietimu peržiūrėti kiekvienos dienos ar savaitės paskaitų tvarkaraščius. Tai greita ir patogu“, – teigė Modestas. Tvarkaraštyje yra ir papildoma funkcija, kuri parodo, už kiek laiko bus kita paskaita arba kiek laiko liko iki paskaitos pabaigos.

O vasarą itin aktualus įrankis telefone bus „Žvejo dienoraštis“. Anot studento Dainiaus Mišeikio, programėlė suteikia informaciją ir pradedančiajam, ir patyrusiam žvejui apie Lietuvos gėlavandenes žuvis. Naudojantis programėle galima registruoti savo pagautas žuvis, pildyti informaciją apie laimikius, pavyzdžiui, kur pagavai ir kiek svėrė ta lydeka, išskirti pačias didžiausias pagautas žuvis ir jas nufotografuoti.

Anot vieno iš KTU Mobiliųjų aplikacijų laboratorijos partnerių UAB „App Camp“ Kauno skyriaus vadovo R. Keliuočio, KTU Informatikos fakulteto pirmo kurso studentai geba tikrai daug. „Neįtikėtina, kad per trumpą laiką jie sukūrė tiek daug ir tokių įdomių programėlių vartotojams“, – džiaugėsi vadovas. Daugelis studentų savo aplikacijas žada tobulinti papildomomis funkcijomis, keisti dizainą, o ateityje savo programėles planuoja išreklamuoti ir platinti Google Play paskyroje „App Camp Labs“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA