Vietoj pavogtų grotelių – medinės | Kas vyksta Kaune

Vietoj pavogtų grotelių – medinės

Mieste matomi pokyčiai, po savivaldybėje įvykusio pasitarimo dėl masiškos grotelių vagystės iš Laisvės alėjos. Nepriklausomybės aikštėje uždengti visi lietaus kanalai, ilgapirščius turėtų atgrasyti medinės, plastikinės ir stiklo plaušo grotelės.

Dar prieš Jonines „Kas vyksta Kaune” Facebook puslapyje lankytojai paskelbė apie masišką grotelių vagystę, tuo tarpu miesto valdininkai tai pastebėjo ir policijai pranešė tik po Joninių ilgojo savaitgalio.

“Tyrimo metu išsiaiškinsime, kaip jos pavogtos, stebina, kad miesto švaros įmonės nemato, kad toks kiekis galėjo dingti. Dabar peržiūrimos vaizdo stebėjimo kamerų, – sakė Kauno apskrities VPK viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bartkevičius sakė, kad šiuo metu darbo dienomis centrinėje miesto dalyje pareigūnai dirba nuo 8 iki 17 valandos, patrulinis automobilis bent du kartus pravažiuoja per Laisvės alėją.

Miesto ūkio tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad įpareigos “Kauno švarą” žiedais surakinti groteles, kad vagims būtų sudėtingiau jas nuimti.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Raktelis paminėjo, kad žmonės yra per mažai pilietiški ir nepraneša apie panašias vagystes, kas apsunkina jų tyrimą. Taip pat paminėjo, kad metalo vagystės mieste įvyksta kiekvieną dieną, nes vogiamos ir grotelės, ir šuliniai.

Merą pavaduojantis S.Buškevičius, susitikimo pabaigoje vylėsi, kad vagys bus sugauti: “Tikimės, kad vagys artimiausiu metu bus sugauti ir išliksime garbingais”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA