Atokiau esantys pavojingi atviri šuliniai Kaune gali būti pamiršti metų metus | Kas vyksta Kaune

Atokiau esantys pavojingi atviri šuliniai Kaune gali būti pamiršti metų metus

Evaldo Virkečio nuotr.

Pavojingas atviras šulinys, esantis tarp muzikinio klubo „Combo” ir Kauno keleivinės prieplaukos, pamirštas jau kelerius metus. Savaitgalį Nemune vykstant Pasaulio taurės motorlaivių čempionatui jis buvo savotiškai pažymėtas – keliais metaliniais strypais ir „Stop” juosta. Klausimas, kiek laiko šie „pažymėjimai” bus dabartinėje vietoje ir kiek dar laiko į šulinį niekas neįkris?

„Kauno vandenys“ avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stunžėnas sakė šią savaitę išspręsiąs kelių metų senumo problemą. Jis teigė, jog pamiršti atvirą šulinį galima todėl, kad jis yra nuošaliau arba apie jį niekas nėra pranešęs. Iš viso laikinojoje sostinėje priskaičiuojama apie 180 tūkst. šulinių, susidedančių iš dviejų dalių – liuko ir dangčio. Kasmet be „stogo” iš jų lieka apie 300 – 400. Vagys 30 kilogramų sveriančius ketaus dangčius, pasak R. Stunžėno, greičiausiai nesąžiningose metalo supirktuvėse išmaino į alkoholio butelį.

Senojo tipo šulinių dangčių niekas nebegamina. Todėl, vagystės atveju, reikia įsigyti naują komplektą – liuką ir dangtį. Jis kainuoja apie 550 litų. Dvigubai daugiau kainuoja tie komplektai, kurie įrengiami važiuojamoje kelio dalyje.

R.Stunžėno tvirtinimu, kaskart, įvykus vagystei, apie tai pranešama policijai, bet rezultatų, kuomet pavogti daiktai grąžinami „Kauno vandenims”, pasiekiami retai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA