Naujasis viešosios tvarkos skyriaus vadovas žada ne bausti, o auklėti kauniečius | Kas vyksta Kaune

Naujasis viešosios tvarkos skyriaus vadovas žada ne bausti, o auklėti kauniečius

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius turi naują vadovą. Pasak ketvirto aukštojo mokslo diplomo siekiančio Dano Bortkevičiaus, pagrindinis jo vadovaujamo skyriaus tikslas – ne bausti kauniečius, o užtikrinti tvarką mieste.

Pastaruoju metu Viešosios tvarkos skyrių papildė 12 naujų kvalifikuotų specialistų. Šiuo metu Viešosios tvarkos skyriuje ir Administracinių teisės pažeidimų tyrimų poskyryje dirba 27 darbuotojai. Skyriaus darbą planuojama organizuoti dviejomis pamainomis, nuo 7 iki 22 val.

Viešosios tvarkos skyrius, aktyvindamas savo veiklą, kontrolę, siekdamas užtikrinti viešąją tvarką Kauno mieste, gyventojų ir miesto svečių saugumą, planuoja plėsti bendradarbiavimą su miesto seniūnijomis, policijos komisariatais, gyventojų bendrijomis, visuomeninėmis organizacijomis.

„Ypač daug dėmesio skirsime Centro seniūnijai. Atsižvelgiant į joje vykstančių renginių skaičių, verslininkų aktyvumą bei kylančias problemines situacijas, centrinėje miesto dalyje dirbs net penki skyriaus darbuotojai”, – pabrėžė D. Bortkevičius.

Siekiant įgyvendinti vieną iš svarbiausių skyriaus uždavinių – vykdyti administracinių teisės pažeidimų prevenciją, perspėti, mokyti, patarti, o ne tik bausti, apie savo veiklą skyriaus darbuotojai nuolat teiks informaciją visuomenei spaudoje, radijuje, internete, organizuos renginius su visuomeninėmis organizacijomis, inicijuos įvairias prevencines priemones, programas.

Šiuo metu ruošiama nauja internetinė svetainė, kurioje kiekvienas lankytojas galės tiesiogiai užduoti norimus klausimus skyriaus darbuotojams, teikti siūlymus ir atsiliepimus bei operatyviai gauti atsakymus.

Optimizuojant skyriaus veiklą, dėmesys tikslingai skiriamas darbuotojų veiklos savarankiškumui, darbo planavimui, rezultatų aptarimui, vertinimui bei jų viešinimui. Efektyviai įgyvendinant skyriaus tikslus ir keliamus uždavinius, planuojama skaitmenizuoti skyriaus veiklą, įdiegti naujas ir realizuoti esamas Administracinių teisės pažeidimų tyrimų poskyrio programas, kurti skyriaus duomenų bazes ir nuolat jas atnaujinti.

„Raginame kauniečius ir miesto svečius palaikyti tvarką mieste, rūpintis aplinka ir gamta, automobilius statyti tik tam skirtose vietose, laiku įsigyti reikiamus leidimus. Taip ne tik išvengsite rūpesčių dėl įspėjimo ar baudos už padarytus administracinius teisės pažeidimus, tačiau ir prisidėsite prie Kauno miesto gerovės kūrimo. Jei turėsite klausimų ar pastebėsite administracinius teisės pažeidimus, drąsiai kreipkitės į mūsų skyriaus darbuotojus tiesiogiai, elektroniniu paštu ar telefonu. Juos atskirsite iš specialios aprangos su Viešosios tvarkos skyriaus simbolika”, – tvirtino Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas D. Bortkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA