Dizaineris K. Lekeckas: „Renginys įvyko laiku” | Kas vyksta Kaune

Dizaineris K. Lekeckas: „Renginys įvyko laiku”

Penktadienio vakarą Senamiesčio Vilniaus gatvė buvo kupina mados – publikai renginyje „Nuo idėjos iki podiumo” pristatytos devynios KTU studentų drabužių kolekcijos.

„Kodėl jos demonstruotos dabar, o ne, tarkim, pavasarį? Na, dabar prasideda antrasis studentų stojimo į aukštąsias mokyklas etapas, todėl norėjosi pademonstruoti ko galima išmokti KTU”, – sakė dizaineris, KTU dėstytojas Kęstutis Lekeckas.

Renginys prasidėjo pusvalandžiu vėliau nei planuota. Tačiau jam startą davė netikėtas akibrokštas – ne vedančiosios kalba, o būrelis Senamiesčiu bėgusių vyriškių, nešančių rankose vėliavą su šūkiu, raginančiu būti blaiviems.

Pirmoji kolekciją susirinkusiems pristatė dažna mados renginių dalyvė dizainerė Olesia Les. Ji savo darbais kvietė pažvelgti į šiuolaikinę Aną Kareniną.

Antroji kolekcija, pavadinta „De. Ja. Vu” priklausė Mildai Daučanskaitei, o trečioji – Daliai Tatarūnaitei.

Visos trys pirmosios kolekcijos priskirtos istorinio kostiumo kategorijai.

Ekologijos idėjos virsmą mada nagrinėjo AB „Linas” dizainerės ir Asta Stankūnienė.

Trečioji tema „Idėjos, praskleidžiančios paslaptis”, buvo gausiausia. Jai pašvęsti Monikos Janušauskaitės, Karolinos Radiunaitės, Modestos Mitkutės, Kristinos Michnevičiūtės, Rūtos Grėbliūnienės ir Gintarės Ačaitės darbai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA