Studentų baigiamąjame darbe – svarbiausios Panemunės gyventojų susisiekimo problemos | Kas vyksta Kaune

Studentų baigiamąjame darbe – svarbiausios Panemunės gyventojų susisiekimo problemos

kaunas.lt nuotr.

Baigiamąjį darbą apie Panemunės tilto nugriovimo sukeltą viešojo transporto susisiekimo problemą su kitais miesto rajonais parengę Kauno kolegijos Verslo vadybos fakulteto studentai Ieva Mulevičiūtė ir Martynas Pranaitis sulaukė ne tik puikaus įvertinimo, tačiau ir Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko padėkos, rašo Kauno kolegijos leidinys „Siena“.

„Remdamiesi Panemunės seniūnijos duomenimis, išsiaiškinome faktą, kad Panemunės tilto problema liečia per 16 000 gyventojų, susisiekiant viešuoju transportu atstumas iki miesto centro prailgėjo iki 10 km, daug mokinių buvo priversti pakeisti mokymosi įstaigas, todėl nusprendėme ištirti, kokie faktoriai padėtų šiems žmonėms greičiau ir patogiau pasiekti kitus miesto rajonus“, – teigia Ieva ir Martynas.

Atlikta Panemunės viešojo transporto 4 (Kauno pilis – Vičiūnai ir Vičiūnai – Kauno pilis) ir 5 (A.Juozapavičiaus pr. – Petrašiūnai, Petrašiūnai – A.Juozapavičiaus pr., Onkologinė ligoninė – A.Juozapavičiaus pr., A.Juozapavičiaus pr. – Onkologinė ligoninė) autobusų maršrutų bei keleivių srautų analizė, taip pat atlikta važiuojančiųjų šias maršrutais apklausa.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vadovams tyrimo rezultatus pristatę studentai rekomendavo, atsižvelgiant į didelius keleivių srautus, įrengti laukimo paviljonus, kurie apsaugotų žmones, laukiančius viešojo transporto, esant prastoms oro sąlygoms. Tokio paviljono reikėtų Šv. Mato gimnazijos stotelėje moksleiviams, laukiantiems autobusų namo. Jaunieji tyrėjai pataria maršrutų grafikus labiau pritaikyti prie pamokų laiko, norint išnaudoti tuo metu esančius didelius keleivių srautus.

Įdomus faktas, jog kitoje Kaunakiemo stotelės pusėje keleiviai dažnai prašo vairuotojų sustabdyti viešojo transporto priemonę ir išleisti iš autobuso, tad rekomenduota šioje vietoje įrengti stotelę. Onkologinės ligoninės stovėjimo aikštelėje Ieva ir Martynas siūlo įrengti oficialią autobusų stovėjimo vietą – dabar autobusai, važiuojantys pro šią vietą, turi ilgai manevruoti norėdami pasiekti Onkologinės ligoninės stotelę, taip pat ši aikštelė yra pilna duobių, o dėl to gadinamas transportas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA