Tragiškos Šilainių avarijos kaltininkas L. Jablonskas sulaikytas trims mėnesiams | Kas vyksta Kaune

Tragiškos Šilainių avarijos kaltininkas L. Jablonskas sulaikytas trims mėnesiams

Penktadienio rytą į Kauno apylinkės teismą buvo atvežtas itin saugomas tragiškos avarijos Baltų prospekte kaltininkas, dvidešimtmetis Lukas Jablonskas.

Policijos pareigūnai itin akylai prižiūrėjo sulaikytą įtariamąjį, teritorija teismo kieme buvo aptverta „Stop“ juosta, o policijos pareigūnai stengėsi, kad susirinkę žurnalistai neįamžintų vedamo į teismą įtariamojo. Kaip teigė pareigūnai, tai yra daroma prokuroro nurodymu.

Šiuo metu svarstoma, ar skirti kardomąją priemonę įtariamajam, sukėlusiam tragišką avariją, nusinešusią dviejų žmonių gyvybę.

Prokuroras Mindaugas Šukys įtariamajam prašė skirti maksimalią, trijų mėnesių kardomąją priemonę. L. Jablonskas šį laiką turės praleisti tardymo izoliatoriuje.

Kauno policijos pareigūnams puikiai žinomo kelių chuligano advokatai įpareigoti tylėti. Prokuroras Mindaugas Šukys taip pat nebuvo linkęs bendrauti su žiniasklaidos atstovais ir pasakoti apie visuomenę sukrėtusį įvykį.

Pas ikiteisminio tyrimo teisėją L. Jablonskas ir prokuroras M. Šukys ilgai neužsibuvo. Aiškios įvykio aplinkybės teismui nekėlė abejonių, kad visuomenei pavojų keliantis vairuotojas turi būti už grotų, todėl jį leido suimti trims mėnesiams – tai maksimalus kardomosios priemonės laikas. Tokį teismo sprendimą L. Jablonskas dar turi teisę apskųsti.

Išvedamas įtariamasis buvo užsidengęs veidą sportiniu džemperiu.

Du žmones pražudžiusiam L. Jablonskui jau įteiktas pranešimas apie įtarimą Kelių eismo taisyklių pažeidimu, dėl kurių žuvo žmonės.

Jeigu paaiškės, kad vairuotojas avarijos metu buvo blaivus ir neapsvaigęs nuo kvaišalų, jam grės laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų. Jei ekspertai ras psichiką veikiančių medžiagų pėdsakų – jam grės nuo trejų iki dešimties metų kalėjimo.

Kauno policijos duomenimis, L. Jablonskas vairuotojo pažymėjimą gavo 2011 metų birželio 17-ąją. Lygiai po mėnesio jis pateko į pirmąją avariją, kuri buvo įamžinta laidoje „Žvaigždė policininkas”. Tuomet pasekmės nebuvo tokios skaudžios kaip praėjusį trečiadienį Šilainiuose, kuomet mirtinai sužalotos per perėją ėjusios mama su dukra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA