Istorinio spektaklio premjerai nesutrukdė nei pakeista data, nei vieta | Kas vyksta Kaune

Istorinio spektaklio premjerai nesutrukdė nei pakeista data, nei vieta

Evaldo Virkečio nuotr.

Prie Kauno pilies jau šeštą kartą iš eilės Pažaislio muzikos festivalio metu spektaklį pristatė režisierius Vytautas Rumšas. Šiemet miestiečiai regėjo premjerą „Skirgaila”.

„Dar pernai kilo diskusija tarp organizatorių ir režisieriaus dėl spektakliui skirtos vietos pakeitimo. Stengiantis žiūrovams sudaryti kontrastą tarp pagonybės bei katalikybės buvo priimtas sprendimas statyti sceną taip, kad žiūrovai matytų Kauno pilį ir Šv. Jurgio bažnyčią” – sakė Pažaislio muzikos festivalio organizatorius Justinas Krėpšta.

Tradiciškai spektaklis, paremtas Lietuvos istorijos motyvais, vykdavo liepos 6 d, tačiau šiemet buvo atkeltas 3 dienom anksčiau. Organizatorius džiaugiasi, kad tai neturėjo įtakos žiūrovams ir jų susirinko gausiai.

Iš viso istorinio spektaklio, kurie kasmet būna skirtingi, premjera „Pažaislio muzikos festivalyje” pristatoma šešioliktą kartą.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną prie Kauno pilies vyks festivalis „Operetė Kauno pilyje”. Daugiau informacijos apie renginį rasite renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA