Jaunųjų KTU dizainerių kolekcijos žavi originalumu | Kas vyksta Kaune

Jaunųjų KTU dizainerių kolekcijos žavi originalumu

Penktadienio vakarą Kauno senamiestyje prie restorano „Avilys“ įvyks renginys NUO IDĖJOS IKI PODIUMO, kuriame bus pristatytos jaunųjų mados dizainerių, Kauno technologijos universiteto aprangos mados inžinerijos studijų programos studentų ir absolventų autorinės mados kolekcijos.

Renginio metu bus pristatyta 10 kolekcijų, atitinkančių tris temas: „Ekologijos idėjos virsta mada“, „Istorinis kostiumas įkvepia nuostabias šiuolaikinės mados idėjas“ ir „Idėjos, praskleidžiančios paslaptis“. Kolekcijų autorės išmoningai derina techninį meistriškumą ir polėkį, o kūrybinę drąsą demonstruoja originalūs sprendimai ir pasirinktos medžiagos.

Kolekcijas demonstruos ir pirmuosius žingsnius ant podiumo žengiantys, ir profesionalūs – Deimantės bei „pmst“ modelių agentūrų – modeliai. Modelių įvaizdžiu rūpinsis 2012-ųjų Europos kirpėjų čempionato nugalėtoja stilistė Kristina Gorodeckienė. Koncertuos televizijos projekto „Chorų karai‘2013“ nugalėtojo Kauno studentiškojo choro dalyviai.

Madinga ekologija

Vienas iš išskirtinių Kauno technologijos universiteto dizainerių kūrybos bruožų – technologijų pritaikymas, siekiant išsaugoti aplinką. Praktiška KTU mados inžinerijos magistrės Astos Stankūnienės kolekcijos „Paeonia lactiflora“ idėja patrauks ne tik bijūnų (būtent taip išvertus iš lotynų kalbos skamba kolekcijos pavadinimas) mėgėjus. Bijūno žiedus primenantys aksesuarai pagaminti taikant originalią antrinių džinsinių audinių gamybos technologiją.

Jaunosios dizainerės Giedrės Kidolytės siūlomos kolekcijos „Affectione – Prieraišumas“ sprendimas – drabužių detales gaminti iš tarplekalinių aprangos gamybos atliekų – populiarina ekologijos idėjas. Kas, jei tokiu būdu imtumėme mažinti gamybos atliekas?

Šešių aprangos mados inžinerijos tuometinių bakalaurių (A. Andrikytės, V. Braidaitytės, R. Bulaitytės, O. Les, J. Karitonės, M. Janušauskaitės) sukurti modeliai įrodo, kad geros idėjos randa praktinį pritaikymą. AB „Linas“ surengtame konkurse pristatyti ir įmonėje pagaminti lininių drabužių modeliai buvo demonstruojami pasaulinėje parodoje Paryžiuje, o šiuo metu juos galima įsigyti AB „Linas“ parduotuvėse.

Kostiumas šiuolaikinei Annai

Trys renginio „Nuo idėjos iki podiumo“ kolekcijos turėtų ypač pradžiuginti kostiuminės dramos gerbėjus. Mados inžinerijos magistrė Olesia Les savo naujoje kolekcijoje siūlo kostiumą šiuolaikinei Annai Kareninai. Kas žino, gal kitą kartą L. Tolstojaus ekranizacijai Holivudas pasirinks būtent šios tarptautinių mados konkursų laimėtojos kolekciją? Nuo kino tematikos nenutolsta ir magistrantūros studijų absolventė Dalia Tatarūnaitė, pristatanti „glamūriškų“ vakarinių suknelių kolekciją „Dramatique“, kurią įkvėpė 1940-ųjų aktorių mada. Romantinis suknelių stilius, ryškios spalvos, dekoro elementai ir pabrėžia moters rafinuotumą, emocionalumą, dramatiškumą.

Mildos Daučanskaitės kolekcija „De. Ja. Vu.“ pristato naują požiūrį į liną. Aristokratiška, grakšti, elegantiška ir subtili tarpukario mados motyvais sukurta kolekcija privers pamiršti tradicinį įsivaizdavimą, kad linas – tai glamžus ir standus audinys.

Moterų paslaptys ir vyrų aksesuarai

Jaunosios KTU dizainerės savo darbais kviečia persvarstyti tradicinius vyro ir moters vaidmenis. Žaismingi vyrų aksesuarai greta paslaptimi ir elegancija dvelkiančių moterų vakarinių suknelių – kuris iš poros yra „puošmena“?

KTU mados inžinerijos magistrė ir RG mados salono įkūrėja Rūta Grėbliūnienė pristatys proginių suknelių kolekciją iš natūralaus šilko „Eclectic Silence“. Karolinos Radiunaitės, Modestos Mitkutės ir Kristinos Michnevičiūtės kolekcija „Kosminės gėlės“ spalvų deriniais atskleis kosminį sprogimą visatoje, o Monikos Janušauskaitės kolekcija „Ateik naktie“ sugretins nakties ir moters paslaptingumą.

Mados šou vainikuos linksma Gintarės Ačaitės varlyčių kolekcija „White bow-tie“, įkvėpta „vintažinio“ stiliaus. Varlytė – tai privalomas aksesuaras nenuobodžiam vyrui, savo darbais teigia dizainerė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA