Naujas dviračių ir pėsčiųjų takas suformuos nepertraukiamą maršrutą palei Nemuno ir Neries krantines | Kas vyksta Kaune

Naujas dviračių ir pėsčiųjų takas suformuos nepertraukiamą maršrutą palei Nemuno ir Neries krantines

Kaunas.lt nuotr.

Gera žinia dviračių mėgėjams – konkursą laimėjusi bendrovė „Fegda” pradėjo dviračių ir pėsčiųjų tako po P. Vileišio tiltu tiesimo darbus. Naujasis 600 m ilgio takas sujungs greta Jonavos gatvės, šalia Raudondvario ir Santakos parke esančius dviračių ir pėsčiųjų takus.

Teritorija po P. Vileišio tiltu priklauso kultūros paveldui, todėl prieš pradedant realius tako įrengimo darbus, buvo atlikti archeologiniai kasinėjimai. Tiesiant naująjį taką, statybininkai įrengs pylimą, kuris leis apsisaugoti nuo potvynių ir padės dviratininkams ir pėstiesiems lengviau užkilti ant P. Vileišio tilto. Dviračių ir pėsčiųjų tako plotis sieks 3 metrus, o prie tako bus pastatyti 29 šviestuvai.

„Kaunas yra dviratininkų miestas, todėl dviračių takų plėtra yra vienas iš mūsų prioritetų”, – pabrėžė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Naujasis takas sujungs dviračių ir pėsčiųjų takus, vedančius į Lampėdžius (greta Raudondvario plento), į Kauno kempingą (šalia Jonavos gatvės) ir į Santakos parką. Tokiu būdu bus suformuotas vienas nepertraukiamas maršrutas palei Nemuno ir Neries krantines link Kauno pilies bei Santakos parko.

Projekto vertė siekia 630 tūkst. Lt. Kauno miesto savivaldybei pavyko pritraukti Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą, kurios dydis siekia 535 tūkst. Lt. Likusi suma skirta iš šių metų miesto biudžeto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA