Ekskursija autobusu kauniečiams – už ypatingą kainą | Kas vyksta Kaune

Ekskursija autobusu kauniečiams – už ypatingą kainą

15 litų – tiek asmeniui, gyvenančiam Kaune, kainuos ekskursija atviru raudonu autobusu, kasdien 10, 11.20, 12.40, 15.40, 17 val. startuosiančiam iš Rotušės aikštės bei po žymiausias Senamiesčio ir Centro vietas „keliausiančiam” daugiau nei valandą laiko. Tos šeimos, kurios į kelionę pasiims vieną ar du vaikus iki 12 metų, už mažylius nieko mokėti neturės.

Įprastai ekskursija asmeniui kainuoja 40 litų. Tie, kas nori įsigyti dienos bilietą, turės mokėti 50 litų. Brangesniojo bilieto savininkas galės raudonuoju autobusu važinėti visą dieną – išlipti bet kurioje iš penkių stotelių, pasivaikščioti ir vėl įlipti į sekančią turistams skirtą transporto priemonę. Pirmoji vieta, kur bus galima rasti raudonąjį autobusą, yra Rotušės aikštė. Antroji – prie viešbučio „Kaunas”, trečioji prie viešbučio „Park Inn”. Dar dvi stotelės įrengtos prie viešbučio „Magnus” bei „Akropolio” prekybos centro.

Ekskursiniame autobuse, kurį pagal kelionių organizatoriaus „Senamiesčio gidas” užsakymą pagamino viena lietuviška kompanija, yra 30 sėdimų vietų. Tuo atveju, jei jis sugestu, iš Vilniaus į Kauną atvažiuos 16 vietų specialiais ženklais pažymėtas mikroautobusas.

Kiekvienoje keleivio vietoje yra ausinės, kuriomis galima išklausyti informaciją apie Kauną aštuoniomis kalbomis. Netrukus bus parengti audio gidai dar keturiomis kalbomis – japonų, italų, ispanų ir lenkų.

Bilietus įsigyti galima autobuse arba turizmo informacijos centruose. Autobuse bus galima atsiskaityti ne tik litais, bet ir eurais bei kredito kortelėmis.

„Norėjome, kad raudonasis autobusas važiuotų jau nuo birželio 1 d., bet teko palaukti jam skirtų specialių stiklų, todėl startuojame nuo liepos”, – sakė „Senamiesčio gidas” rinkodaros direktorius Jonas Ignatonis.

Anot jo, autobusas žiemą nevažinės, nors sostinėje trečią sezoną „keliaujanti” analogiška transporto priemonė yra populiari ir šaltuoju metų laiku.

„Senamiesčio gidas” direktorius Reginaldas Teišerskis teigė, kad ateityje ekskursijos Kaune maršrutas gali nusitęsti iki Pažaislio vienuolyno. Tik bus išsiaiškinta, kokius dar objektus pakeliui turistai norėtų pamatyti.

Pašnekovo teigimu, sostinėje dažniausi raudonojo autobuso klientai yra skandinavai ir rusai. Manoma, jog panaši situacija bus ir Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA