Rekonstruotame Parodos kalne dviratininkams vietos nebeliko | Kas vyksta Kaune

Rekonstruotame Parodos kalne dviratininkams vietos nebeliko

Praėjusią savaitę vykusiame eismo saugumo komisijos posėdyje buvo svarstomas klausimas, kaip spręsti susidariusią situaciją Parodos gatvėje, kuomet dviratininkai važiuoja šaligatviais taip sukeldami pavojų pėstiesiems.

Komisijos nariai vienbalsiai nutarė, kad šaligatviais važiuoti draudžiama, dviračių takas įrengtas nebus, o dviratininkai turi elgtis kaip ir kiti eismo dalyviai ir važiuoti keliu, ne šaligatviais.

Dar pernai Kauno meras Andrius Kupčinskas, jau įpusėjus Parodos gatvės rekonstrukcijai, teigė, kad dviračių takas čia yra būtinas ir jį galima būtų įrengti, tačiau tai ir liko dar viena neįgyvendinta idėja. Parodos gatvė niekada nebuvo įtraukta į Kauno dviračių specialiųjį planą, motyvuojama buvo tuo, kad kalnas per status saugiam dviratininkų judėjimui.

Dviračių tako nebuvimas šioje vietoje atkerta miesto centrą nuo Žaliakalnio. Dviratininkai, nuo Ąžuolyno norintys pasiekti miesto centrą, turėtų leistis arba važiuojamaja dalimi, arba dviratį nuo kalno vesti šalia savęs.

Policijos pareigūnai žada papildomai kontroliuoti, ar dviratininkai laikosi eismo taisyklių reikalavimų.

Belieka tikėtis ir viltis, kad ateities gatvės rekonstrukcijų projektuose bus atkreiptas dėmesys, kad dviratininkų skaičius mieste auga ir šalia gatvių automobiliams ir šaligatvių pėstiesiems turi būti statomi ir dviračių takai, kuriais besinaudojantys kauniečiai ne tik sutaupys litą kitą ant viešojo transporto bilietų, bet ir pagerins savo fizinę formą mindami dviračio pedalus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA