EEDC drifto avarijoje nukentėjęs L. Misiūnas: „Automobilis atitvarą praskriejo netikėtai” (avarijos video) | Kas vyksta Kaune

EEDC drifto avarijoje nukentėjęs L. Misiūnas: „Automobilis atitvarą praskriejo netikėtai” (avarijos video)

Organizatorių nuotr.

Kauniečiai fotografai 20 m. Lukas Misiūnas ir 17 m. Ignas Galaunė buvo sužeisti per šeštadienį Kačerginės Nemuno žiede vykstančias EEDC drifto varžybas. Įsimintiniausius vaizdus fiksavę vyriškiai buvo sužeisti per atitvarą perskriejusio „Toyota Supra” automobilio.

L. Misiūnas nukentėjo stipriau. Jam lūžo kairė ranka ir sužeista koja. I. Galaunė atsipirko sumušimais ir įdrėskimais.

Fotografai stovėjo netoli vienas kito toje žiedo vietoje, kur automobiliai demonstruoja šoninį slydimą.

Pasak Kauno klinikose gulinčio L. Misiūno, „Toyota Supra” ėmė slysti į priešingą pusę nei turėtų. I. Galaunė spėjo prisispausti prie atitvaro, o L. Misiūnui mašina praskriejo virš galvos, užkabindama jį šonu.

Fotografai EEDC varžybas fiksavo nuo jų pradžios.

„Dabar jaučiuosi gerai, bet ligoninėje teks pagulėti”, – sakė L. Misiūnas.

Vairuotojas Sergejus Kabarginas įvykio metu nenukentėjo. Jo mašina aplamdyta tai pat nestipriai.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune” sakė drifto sportą išmanantis vyriškis, dalyvavęs renginyje, tokie įvykiai renginiuose nutinka retai ir fotografai turi įvertinti savo saugumą ir patys, nes Nemuno žiedo trasa pilnai neatitinka saugumo reikalavimų:  „Po įvykio buvo imtasi papildomų saugumo priemonių, nes Nemuno žiedo trasa nėra iki galo saugi. Fotografai stovėjo už atitvaro, tačiau jis neatlaikė smūgio. Kiekvienas fotografas, fiksuojantis šonu slystančius automobilius pasirašo sutartį, kurioje numatyta, kad jie turi ir patys rūpintis savo saugumu, atsitraukti į saugų atstumą”.

Rusų driftų lenktynininkui šis incidentas – ne pirmas Kačerginėje. Praėjusiais metais Kaune šis EEDC drifteris sudaužė „Toyota Supra“ automobilį antrąją treniruočių dieną – video. Nukentėjusių tuomet nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA