JAV bendrovė Kaune steigia debesų kompiuterijos padalinį, bus sukurtos 75 darbo vietos | Kas vyksta Kaune

JAV bendrovė Kaune steigia debesų kompiuterijos padalinį, bus sukurtos 75 darbo vietos

JAV įsikūrusi debesų kompiuterijos programinės įrangos ir paslaugų kompanija „Virtustream”, bendradarbiaudama su VšĮ „Investuok Lietuvoje”, Kaune planuoja atidaryti naujų paslaugų vystymo padalinį, kuriame įdarbins 75 informacinių technologijų specialybių darbuotojus.

Naujame mokslo tyrimų ir technologinės plėtros (MTTP) padalinyje Lietuvos specialistai tobulins „xStream” debesų kompiuterijos paslaugą. Kaune kuriamais sprendimais naudosis pagrindiniai „Virtustream” klientai visame pasaulyje.

„Lietuvą pasirinkome dėl vienos pagrindinės priežasties – aukštos kvalifikacijos darbuotojų. Iki šiol dirbome su vietine įmone, tačiau naujai paslaugai vystyti nusprendėme steigti savo atstovybę, – sakė Kevin Reid, „Virtustream” generalinis direktorius ir technologijų tarnybos vadovas. – Kaunas mus sudomino dėl stiprių mokslo tradicijų ir galimybės dirbti kartu su Kauno technologijos universitetu (KTU).”

Komandos Lietuvoje pagrindas bus aukštos kvalifikacijos informacinių technologijų specialistai – programuotojai, testuotojai, sistemų administratoriai. Bendrovės verslo planuose vienas iš tikslų – „užsiauginti” dalį darbuotojų, atsižvelgiant į vidinius įmonės poreikius ir rinkos tendencijas.

„Virtustream” ne tik investuos į padalinio Lietuvoje steigimą, bet ir bendradarbiaus su KTU: įsikurs KTU Santakos slėnyje ir investuos daugiau nei 300 tūkst. Lt į bendrą tyrimų bazę. Taip pat bendrovė žada kartu su KTU kurti naują debesų kompiuterijos studijų programą, „Virtustream” darbuotojai dėstys studentams, o pastarieji galės atlikti praktiką, su galimybe vėliau įsidarbinti.

„Virtustream” – globali kompanija, kuri galėjo savo padalinį įkurti bet kurioje kitoje šalyje. Tačiau puiki patirtis dirbant su lietuviais ją paskatino rinktis Lietuvą pirmojo paslaugų centro steigimui už JAV ribų. Tai puikus pavyzdys, kaip su užsienio bendrovėmis bendraujantys lietuviai gali jas paskatinti investuoti į Lietuvą”, – sakė Milda Dargužaitė, VšĮ „Investuok Lietuvoje” generalinė direktorė.

Pasak jos, VšĮ „Investuok Lietuvoje” JAV bendrovei pristatė Lietuvos investicinę aplinką, padėjo įmonės steigimo klausimais, konsultavo apie personalo paieškos procesus.

Per šiuos metus VšĮ „Investuok Lietuvoje” į šalį pritraukė 13 užsienio investuotojų projektų. Tai trečdaliu daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai ir beveik du kartus daugiau palyginti su 2011 metais. Šiais projektais Lietuvoje planuojama sukurti per 775 darbo vietų – beveik du kartus daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2012 metais.

„Virtustream” yra pirmaujanti programinės įrangos ir paslaugų tiekėja, teikianti debesų kompiuterijos (programinės įrangos bei IaaS) paslaugas verslui. „Virtustream” paslaugos supaprastina sudėtingų IT sistemų perkėlimą į debesų kompiuteriją, tiek privačioms, tiek institucinėms organizacijoms, užtikrinant visapusišką ekonominę ir verslo naudą.

Įmonės paslauga „xStream” – saugi, pasiekiama, aukšto lygio hibridinė debesų kompiuterija, naudojama užtikrinant svarbių klientų (SAP, „Oracle”, „Microsoft” ir kitų) kritinių paslaugų nepertraukiamą teikimą. „xStream” naudojama tiek kaip programinė įranga esamiems duomenų centrams, tiek kaip unifikuota paslauga iš „Virtustream” debesies – visa tai paremta kompanijos patirtimi kurti, migruoti ir valdyti debesų kompiuteriją. „Virtustream” paslauga „xStream” teikiama visame pasaulyje, kompanijai priklauso duomenų centrai JAV ir Europoje, ji taip pat administruoja debesų kompiuterijos resursų biržą. Įmonė turi biurus San Fransiske, Niujorke, Vašingtone, Atlantoje, Londone, Dubline ir partnerius Azijoje, Artimuosiuose Rytuose ir Kinijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA