Lietuvos plaukimo čempionate kauniečiai skina pergales | Kas vyksta Kaune

Lietuvos plaukimo čempionate kauniečiai skina pergales

Atnaujintame „Girstučio“ baseine vykstančiame Lietuvos plaukimo čempionate Kauno plaukimo mokyklų atstovai iki šeštadienio iškovojo net 17 medalių, o estafetėse Kauno plaukikės užėmė pirmąją vietą, tuo tarpu vyrai, nors ir neiškovojo pirmosios, sėkmingai užėmė antrą ir trečią vietas.

Aukso medalius namo parsinešė Jūratė Ščerbinskaitė, 800 metrų plaukime laisvuoju stiliumi aplenkusi Panevėžio ir Šiaulių plaukikes, Vaiva Gimbutytė, kuri 100 metrų nuplaukė per 57,22 sekundes ir pagerino čempionato rekordą 0,04 sek., taip pat Ugnė Mažutaitytė pagerinusi 200 metrų plaukimo nugara čempionato rekordą net 5,13 sek, Urtė Kazakevičiūtė taip pat pasipuošė aukso medaliu, laimėjusi 100 metrų krūtine plaukimą. Tarp vyrų aukso medalius iškovojo Deividas Margevičius, Jonas Zakarauskas ir Tadas Duškinas, kurie, nors ir nepagerino rekordų, pasirodė puikiai.

Kauno plaukikai Grantas Dapkus, Simas Žiaukas, Gytis Stankevičius, Marius Mikalauskas, Lukas Rutkauskas, Vaidotas Blažys, Jūratė Ščerbinskaitė, Asta Drevinskaitė, Erika Bespalko bei Beatričė Kanapienytė taip pat gavo medalius.

Nors čempionate dalyvavo ir kitų šalių atstovai, medalį iškovojo tik Mastassia Karakouskaya iš Baltarusijos, 100 metrų plaukime laisvu stiliumi užėmusi trečiąją vietą.

Daug diskusijų sulaukęs „Girstučio“ baseinas nenuvylė nei lankytojų, nei dalyvių. Pirmasis atnaujintame baseine vykstantis čempionatas vyksta sklandžiai ir be didelių trukdžių. Problemų kėlė tik prastokas įgarsinimas. Tiek tarp plaukimų repavęs grupės G&G Sindikato narys Svaras, tiek vedėjas, kuris stengėsi „užvesti“ žiūrovus viso renginio metu, buvo sunkiai suprantami dėl aido, kuris sustiprino iš garsiakalbių sklindantį garsą ir jį pavertė tiesiog triukšmu. Gerai tai, kad renginio metu ši problema buvo sprendžiama ir tai netrukdė mėgautis sportiniu plaukimo reginiu Kaune. Pats baseinas ir jo įranga atrodo tikrai moderni ir patikima. Reikia tikėtis, kad ir toliau jame galėsime išvysti stipriausius Lietuvos ir užsienio plaukikus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA