Kodėl vyrams patinka lenktynės, o moterims – lenktyniaujantys vyrai? | Kas vyksta Kaune

Kodėl vyrams patinka lenktynės, o moterims – lenktyniaujantys vyrai?

Tautvydo Padgursko nuotr.

Ne viena moteris užduoda sau klausimą: ir kodėl gi vyrus taip traukia lenktynės? Artėjančios prestižinės 1000 km automobilių lenktynės Palangoje vėl sulauks išskirtinio stipriosios lyties dėmesio: paprastai vyrai dominuoja ne tik tarp lenktynininkų, bet ir žiūrovų gretose.

„Pinigine.lt E-100 Racing“ komandos narys, profesionalus lenktynininkas Egidijus Gutaravičius sako, kad jam patinka lenktyniauti, nes tai ne tik malonumas ar savęs išbandymas, bet ir darbas, leidžiantis palaikyti sportinę formą, koncentraciją ir koordinaciją. Be to, automobiliai yra dideli vyrų žaislai.

„Nepakartojamas jausmas važiuoti dideliu greičiu ir kontroliuoti automobilio galią: greitėti, stabdyti ir greitai įveikti posūkius. Kita vertus, tai sudėtingas, daug specifinių žinių ir kantrybės reikalaujantis sportas, todėl pergalė būna itin saldi“, – pasakoja „Piniginė.lt E-100 Racing“ komandos lenktynininkas E. Gutaravičius, dalyvausiantis 1000 km lenktynėse.

Pasak psichoterapeuto Vyto Stoškaus, atsakymo į klausimą, kodėl būtent vyrams taip rūpi lenktynės, reikia ieškoti jų vaikystėje.

„Vyrai nuo mažens mokomi daugiau konkuruoti vieni su kitais, nei moterys, kurios labiau mokomos užjausti, prisiglausti, priimti viena kitą“, – sako V. Stoškus.

Psichologė Lina Skromovaitė teigia, kad moterims taip pat gali būti įdomu stebėti lenktynes, tačiau dažniausiai dėl kitų priežasčių, nei tai daro vyrai.

„Vyrai varžosi, lenktyniauja tarpusavyje ne dėl taurės, o dėl savo vertės, kurią įvertina moterys. Tad moterims labai svarbios ne tik automobilių lenktynės, bet visos varžybos, kuriose dalyvauja jų vyrai. Tik jos savo domėjimąsi vyrų lenktynėmis atspindi ne dalyvaudamos, o „atsiimdamos apdovanojimus“. Juk kam vyrai neša savo taures, savo galią, savo grožį, savo fizinį pajėgumą – moterims, kurios negaili epitetų savo vyrams“, – analizuoja psichologė Lina Skromovaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA