Šalia Pažaislio bus įrengti eismą ribojantys ženklai, jaunimas naktiniams susitikimams turės ieškoti kitos vietos | Kas vyksta Kaune

Šalia Pažaislio bus įrengti eismą ribojantys ženklai, jaunimas naktiniams susitikimams turės ieškoti kitos vietos

Lino Daigino nuotr.

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija pritarė siūlymui šalia Pažaislio vienuolyno esančioje stovėjimo aikštelėje įrengti kelio ženklus, kurie draus transporto priemonių eismą ir statymą nakties metu.

„Pažaislio vienuolynas yra šventa vieta ir kai pašonėje per naktį leidžiama garsi muzika, girtaujama, kyla muštynės, nemanau, kad galima sėdėti sudėjus rankas ir nieko nedaryti”, – teigė Eismo saugumo komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius.

Mero patarėjas Aurimas Ramoška nepateisina tokių jaunimo naktinių susibūrimų: „Kiekvienas iš automobilio išsitraukia savo čeburekus, kai mes buvom, apie pusę dvyliktos nakties aikštelėje stovėjo apie 150 automobilių, kuriuose sėdėjo po 4 žmones, grojo muzika. Tai netinka šiai vietai”.

Nuo 23 iki 6 val. pietinėje Pažaislio ansamblio pusėje esančioje aikštelėje ir greta jos esančioje gatvėje nebus leidžiamas eismas bei automobilių stovėjimas. Sprendimas priimtas atsižvelgus į policijos ir komisijos narių argumentus.

„Tenka dažnai vykti ir tramdyti neblaivius jaunuolius. Esame užfiksavę ir narkotikų vartojimo atvejų, dažnai kyla įvairių incidentų”,- sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vadas Gintaras Gatulis.

Šis apribojimas nebus taikomas Pažaislio kultūros ir turizmo centro svečiams, kuriame įrengtos konferencijų salės, viešbutis ir restoranas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA