Savivaldybė susirūpino vagiamomis grotelėmis, kaltina žmones abejingumu | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė susirūpino vagiamomis grotelėmis, kaltina žmones abejingumu

Evaldo Virkečio nuotr.

Kauno miesto savivaldybėje ketvirtadienį surengtas skubus pasitarimas dėl masinės grotelių vagystės iš Laisvės alėjos. Policija apie pavogtas groteles informaciją gavo iš savivaldybės trečiadienį, kuomet buvo gautas pareiškimas dėl vagystės. Nuostabą kelia tai, kad savivaldybė apie vagystę policiją informavo tik po ilgojo Joninių savaitgalio, nors portalas “Kas vyksta Kaune” savo Facebook paskyroje dar birželio 20 dieną pagal skaitytojų informaciją pranešė apie masiškai pavogtas groteles.

Merą pavaduojantis Stanislovas Buškevičius, padėdamas neeilinį pasitarimą stebėjosi, kaip tokio mąsto vagystė galėjo įvykti miesto centre: “Susirinkome nelabai eiline proga, jūs tikriausiai žinote, kad įvyko neregėto mąsto vagystė, pavogtas didelis skaičius metalinių grotelių. Šis nusikaltimas mus nustebino, tiesiog niekam nematant, jos buvo pavogtos. Nesuvokiama, kur buvo mūsų tarnybos, sunku suvokit, kaip galima išvežti tokį sunkų miesto turtą.

Kaip galėjo įvykti tokio mąsto vagystė niekam nematant? – retoriškai susirinkusių paklausė S. Buškevičius.

Centro policijos komisariatas, gavęs miesto tvarkymo skyriaus pareiškimą, kad dingo 250 vnt. metalinių grotelių, vakar pradėjo ikiteisminį tyrimą. Kaip nurodoma pareiškime, padaryta žala miestui siekia daugiau nei 40 tūkst. litų.

“Tyrimo metu išsiaiškinsime, kad jos pavogtos, stebina, kad miesto švaros įmonės nemato, kad toks kiekis galėjo dingti. Dabar peržiūrimos vaizdo stebėjimo kamerų, – sakė Kauno apskrities VPK viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bartkevičius sakė, kad šiuo metu darbo dienomis centrinėje miesto dalyje pareigūnai dirba nuo 8 iki 17 valandos, patrulinis automobilis bent du kartus pravažiuoja per Laisvės alėją.

Miesto ūkio tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad įpareigos “Kauno švarą” žiedais surakinti groteles, kad vagims būtų sudėtingiau jas nuimti.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Raktelis paminėjo, kad žmonės yra per mažai pilietiški ir nepraneša apie panašias vagystes, kas apsunkina jų tyrimą. Taip pat paminėjo, kad metalo vagystės mieste įvyksta kiekvieną dieną, nes vogiamos ir grotelės, ir šuliniai.

Merą pavaduojantis S.Buškevičius, susitikimo pabaigoje vylėsi, kad vagys bus sugauti: “Tikimės, kad vagys artimiausiu metu bus sugauti ir išliksime garbingais”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA