Daugiau kaip pusėje Kauno neformaliojo vaikų švietimo įstaigų rasti pažeidimai | Kas vyksta Kaune

Daugiau kaip pusėje Kauno neformaliojo vaikų švietimo įstaigų rasti pažeidimai

Interneto archyvo nuotr.

Kauno visuomenės sveikatos centro specialistai šiais metais Kauno mieste ir rajone patikrino 26 neformaliojo vaikų švietimo programas vykdančias įstaigas. Kaune net 15-oje objektų rasta higienos normos pažeidimų, rašoma kaunovsc.sam.lt.

Keturiose tikrintose įstaigose nebuvo dalies arba kai kurių vaikų sveikatos pažymėjimų ar jų kopijų. Higienos norma nurodo, kad neformaliojo vaikų švietimo mokyklą mokiniai iki 18 metų gali lankyti tik pasitikrinę sveikatą ir pateikę vaiko sveikatos pažymėjimą (forma Nr. 027-1/a), išduotą ne anksčiau kaip prieš metus, ar jo kopiją. O mokiniai, lankantys organizuotas kūno kultūros ir sporto pratybas bei dalyvaujantys varžybose, sporto mokymo įstaigų mokiniai turi būti pasitikrinę sveikatą Sportuojančių asmenų sveikatos tikrinimo tvarkoje nustatytu periodiškumu ir pateikę sportuojančiojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą (forma Nr. 068/a) ar sportininko sveikatos stebėjimo kortelę (forma Nr. 061/a) arba jos kopiją.

Kasmetinis vaiko sveikatos patikrinimas yra labai svarbus, per kurį gydytojai gali laiku diagnozuoti ligas ir imtis veiksmų, kai dar nėra vėlu. Gydytojas taip pat pateikia rekomendacijas dėl vaiko galimybių dalyvauti mokyklos vykdomoje ugdymo veikloje, įskaitant kūno kultūros ugdymą, o tai svarbu pedagogams parenkant krūvius.

Neformaliojo vaikų švietimo mokyklos ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo mokyklos, kito švietimo teikėjo, vykdančio neformaliojo vaikų švietimo programas, darbuotojai, laisvasis mokytojas, vykdantis neformaliojo vaikų švietimo programas, turi dirbti pasitikrinę sveikatą bei turėti sveikatos žinių pažymėjimus, patvirtinančius įgytas žinias sveikatos klausimais, o pedagoginiai darbuotojai dar ir pirmosios medicinos pagalbos teikimo klausimais. Viename objekte nustatyta, kad darbuotojai dirba nepasitikrinę sveikatos ir neturėdami sveikatos žinių pažymėjimų, patvirtinančių įgytas žinias sveikatos klausimais.

Patikrinimų metu nustatyta, kad ne visose neformaliojo vaikų švietimo programas vykdančiose mokyklose į tualetų prausyklas yra galimybė tiekti karštą vandenį.

Už pažeidimus atsakingiems asmenims surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA