Moksleiviai pristatė Kauną tarptautiniame projekte Vokietijoje | Kas vyksta Kaune

Moksleiviai pristatė Kauną tarptautiniame projekte Vokietijoje

kaunas.lt nuotr.

Kauno įvairių tautų kultūrų centro jaunimo komanda sugrįžo iš tarptautinių jaunimo mainų „FIT – Fair, Involved and Together”, kurių metu pristatė šalies kultūros paveldą bei pasakojo apie jaunų žmonių gyvenimą. Birželio 14 – 23 d. Vokietijos mieste Erfurte vykusio projekto metu kauniečiai bendravo su savo bendraamžiais iš Ispanijos, Prancūzijos, Velso, Lenkijos ir Vokietijos. Skirtingų tautybių jaunimas pasisakė už sveiką bei aktyvų gyvenimo būdą ir kartu parengė sienlaikraštį apie nuveiktus darbus.

Projekte dalyvavo šeši moksleiviai iš Kauno A.Puškino, Kauno A.Smetonos, Kauno apskrities J. Naujalio muzikos gimnazijų bei Kačerginės pagrindinės mokyklos. Komandai vadovavo Kauno įvairių tautų kultūrų centro direktorius Dainius Babilas bei tarptautinio kultūros ir ekologijos festivalio „Grynparkas” vadybininkė Agnė Kairytė.

Projektas prasidėjo dar šių metų pradžioje, kuomet Kauno įvairių tautų kultūrų centras kartu su užsienio partneriais pradėjo rengti šio projekto koncepciją. Gegužės pradžioje Kauno tautinių mažumų bendruomenių bei mokyklų 13 – 17 m. amžiaus jaunimas buvo pakviestas įsitraukti į šį projektą. Moksleiviai pildė anketas ir dalyvavo pokalbiuose. Taip buvo suformuota aštuonių projekto dalyvių komanda. Besirengiant mainams, gegužės 23 – 25 d. Kauno įvairių tautų kultūrų centro direktorius Dainius Babilas ir Kauno A.Puškino gimnazijos moksleivė Julija Loginovič vyko į Vokietijos miestą Erfurtą ir dalyvavo planavimo vizite, kurio metu pirmą kartą susitiko su projekto partneriais.

Besiruošdami mainams kauniečiai sukūrė trumpų vaizdo filmų ciklą apie savo šalies jaunų žmonių laisvalaikį ir pristatė jį seminaro „Leisure time: Are you active or a couch-potatoe?” metu. Lietuvos komanda seminarui „Healthy lifestyle and food” parengė išsamų pranešimą apie sveikatos piramidę ir atskirų produktų naudą žmogaus organizmui bei vaišino visus lietuvišku mineraliniu vandeniu.

Svarbiausias projekto akcentas buvo tarpkultūrinio vakaro organizavimas ir Lietuvos kultūros paveldo pristatymas, turėjęs į bendrą veiklą įtraukti visus projekto dalyvius. Kauniečiai šio vakaro programą padalino į keturis metų laikus atspindinčias dalis. Susirinkusiems buvo pasiūlyta pasižiūrėti į Lietuvą iš aukštai ir pažinti ją tokią, kokią pavasariais pamato sugrįžtantys paukščiai. Norintys galėjo daugiau sužinoti apie Lietuvos krepšinį ir net išbandyti savo taiklumą. Vasarą jaunimas pasiūlė perplaukti Lietuvą baidarėmis, o rudenį pasirinkti studijas Lietuvos universitetuose.

Svarbiausias projekto tikslas – paskatinti jaunus žmones būti aktyviais, domėtis įvairiomis kultūromis, propaguoti sveiką gyvenimo būdą ir, žinoma, padėti susirasti bendraamžių draugų už tūkstančių kilometrų – buvo pasiektas. Visi sugrįžo kupini stiprių įspūdžių, šiltų emocijų ir entuziazmo rengti bei dalyvauti kituose tarptautiniuose projektuose.

Jaunimo mainų projektas „FIT: Fair, Involved and Together” finansuotas remiant Europos Komisijai pagal programą „Veiklus jaunimas”. Kauniečių dalyvavimą šiame projekte taip pat globojo LR kultūros ministerija bei Kauno miesto savivaldybė.

2013 m. birželio 26 d., trečiadienį, 17.30 val. Kauno įvairių tautų kultūrų centre (Šv.Gertrūdos g.58, Kaunas) projekto dalyviai rengia įspūdžių vakarą, kurio metu planuoja pasidalinti savo patirtimi su visais norinčiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA