Nesaugiame Laisvės alėjos dviračių take – „BMW” ir dviratininko susidūrimas | Kas vyksta Kaune

Nesaugiame Laisvės alėjos dviračių take – „BMW” ir dviratininko susidūrimas

Laisvės alėjoje susidūrę dviratininkas ir automobilio vairuotojas kreipėsi į policijos pareigūnus, kad šie nustatytų, kuris iš jų kaltas. Abu eismo dalyviai tikina elgęsi taip, kaip numato Kelių eismo taisyklės.

BMW vairavęs Augustinas Maironio gatve važiavo link Donelaičio gatvės, ir ties Laisvės alėja stabtelėjo praleisti pėsčiųjų. Tuomet ir pajuto kaip į jį atsitrenkė dviratininkas.Įvykio metu apibraižytas automobilis.

Nuo 2002 metų automobilį vairuojantis Augustinas tikino, kad dviratininkas pažeidė taisykles, mat kirsdamas Laisvės alėją turėjo nulipti nuo dviratės transporto priemonės ir ją varytis važiuojamąja dalimi, o ne drąsiai važiuoti. „Šioje situacijoje kaltas dviratininkas, todėl jis privalo atsakyti”,-tikino Augustinas.

Tačiau 18-metis Deividas su tuo nesutinka. Nuo vaikystės dviračio pedalus minantis jaunuolis, teigė neseniai pats gavęs vairuotojo pažymėjimą, todėl gerai išmano taisykles. „Aš važiavau dviračių taku, todėl tai suteikia man pirmenybę. Nulipti aš neprivalau”,- įsitikinęs jaunuolis. „Be to, automobilio vairuotojas pasielgė negarbingai, jis specialiai pristabdė, todėl ir atsitrenkiau į jį, jei būtų važiavęs susidūrimo būtume išvengę”.

Abiems eismo dalyviams tai pirmas eismo įvykis. Avarijos vietoje dirbę kelių policijos valdybos pareigūnai nustatė, kad kaltas yra dviratininkas, kuris, kirsdamas gatvę, privalo nulipti nuo dviračio ir jį persivaryti, tuomet jį automobiliai privalo praleisti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA