KTU informatikos studentas diplomą atsiėmė pasipuošęs riterio šarvais | Kas vyksta Kaune

KTU informatikos studentas diplomą atsiėmė pasipuošęs riterio šarvais

Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno technologijos universiteto studentas Audrius Žilinskas, dar prieš metus sugalvojęs kaip nors neįprastai atsiimti diplomą, penktadienį iškilmingame diplomų įteikime ant scenos užlipo pasipuošęs viduramžių riterio šarvais, taip sukeldamas daugelio salėje buvusų studentų ovacijas.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune” pasakojo išradingas informatikas, jis prieš pusantrų metų užsimanė bakalauro diplomą atsiimti kažkaip išskirtinai.

„Beliko atsakyti į klausimą, kaip tada išskirtinai atsiimti diplomą? Na, žinoma, reikėjo dar ir pasibaigti studijas. Lankiausi Hanza dienose prieš kelis metus, labai sužavėjo riterių kovos. Tada sužinojau, kad keli mano pažįstami užsiiminėja būtent šia veikla, o taip pat yra LDK Varčių organizacijos nariai. Tas man palengvino visą darbą, nes jau žinojau, kur tiksliai reikės kreiptis.

Tai nebuvo kokia protesto forma, o taip pat nesiekiau įžeisti KTU dėstytojų ar pačio Informatikos fakulteto dekano. Užlipus ant scenos stebėjau Informatikos fakulteto dekaną Eduardą Bareišą, tačiau jo veido išraiška kas kelias sekundes keitėsi, tad buvo sunku pasakyti, ką tiksliai jis galvoja. Jausmas buvo geras, kai išgirdus savo pavardę pasigirdo didžiulės ovacijos, o taip pat prie scenos suplūdo žmonės su fotoaparatais, o ovacijos iš nepažįstamųjų – malonu. Dekanas man kažką sakė, tačiau buvo sunku tiksliai išgirsti, kas buvo pasakyta, nes su šalmu šiek tiek jaučiausi kurčias. Pamenu, kad pasakiau: „Atlikau žygdarbį, tad atėjau diplomo atsiimti su riterio šarvais.“ Bet kaip supratau, kad dekanas liko nustebintas ir patenkintas. Na, bent tikiuosi”, portalui „Kas vyksta Kaune” sakė informatikos bakalauras, ką tik baigęs kompiuterinių tinklų ir interneto specializacijos mokslus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA