Kauno valdžia nukelia nelegalius kioskus | Kas vyksta Kaune

Kauno valdžia nukelia nelegalius kioskus

Kauno miesto savivaldybė pradeda kovą su nelegaliai veikiančiais, aptriušusiais ir miesto vaizdą darkančiais kioskais. Penktadienį buvo nukeltas pirmasis neveikiantis kioskas, stovėjęs greta Radvilėnų pl., A. Baranausko g. ir Vydūno al. sankryžos.

„Tokie apleisti ir nelegaliai veikiantys statiniai turi būti šalinami kuo greičiau. Niekam nenuolaidžiausime ir miesto vaizdą darkančių kioskų problemą spręsime ne žodžiais, o veiksmais”, – tvirtino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Smulkieji verslininkai, norėdami vykdyti prekybą kioskuose, privalo su Kauno miesto savivaldybe sudaryti sutartį, kuria įsipareigoja laikytis Prekybos Kauno viešose vietose taisyklių. Po sutarties pasirašymo kiosko savininkui išduodamas terminuotas prekybos leidimas.

„Kaune yra kioskų, kurių savininkai neturi jokių leidimų. Informaciją apie tokius kioskus surinkome į duomenų bazę. Prekybos Kauno viešose vietose taisyklėse yra numatyta, kad jeigu savininkas pats nenukelia nelegalaus kiosko, jo išvežimą ir saugojimą organizuoja savivaldybė. Patirtas išlaidas turi kompensuoti kiosko savininkas”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA