„Europos dviračių iššūkyje 2013“ Kauno komanda iškovojo 5-ąją vietą | Kas vyksta Kaune

„Europos dviračių iššūkyje 2013“ Kauno komanda iškovojo 5-ąją vietą

Asociatyvi/Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė pirmą kartą prisijungė prie šios iniciatyvos, kurios tikslas – skatinti gyventojus dažniau naudoti dviratį kaip aplinkai draugišką transporto priemonę, mažinti miestų oro taršą, didinti visuomenės aplinkosauginį sąmoningumą. Antradienį vakare Rotušės aikštėje vyko tarptautinės iniciatyvos „Europos dviračių iššūkis 2013″ dalyvių apdovanojimo šventė.

Dalyvauti iššūkyje pasiryžo ir į Kauno komandą užsiregistravo 452 dviračių mėgėjai, kurie per gegužės mėnesį numynė daugiau kaip 41 tūkst. km ir padėjo Kauno komandai užimti 5-ąją vietą tarp 12 Europos Sąjungos miestų.

Renginio metu aktyviausiems iššūkio dalyviams buvo įteikti Kauno mero bei Kauno miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriaus padėkos raštai ir suvenyrai. Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius pasveikino iššūkio dalyvius ir paskatino aktyviau dviratį naudoti ne tik kaip laisvalaikio leidimo, bet kaip ir susisiekimo priemonę.

„Ačiū visiems, kurie palaikėte šią iniciatyvą ir tikiuosi, kad subursime dar gausesnę Kauno miesto dviratininkų komandą Europos dviračių iššūkiui 2014 metais” – dalyviams dėkojo Kauno komandos koordinatorė Aplinkos apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė Laima Griauslytė. Gerą nuotaiką renginio metu padėjo sukurti aktorius Evaldas Leskauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA