Tarp žmonių žaibiškai plinta perspėjimai dėl „Swedbank”, Lietuvos banko atstovai informaciją neigia | Kas vyksta Kaune

Tarp žmonių žaibiškai plinta perspėjimai dėl „Swedbank”, Lietuvos banko atstovai informaciją neigia

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Trečiadienį itin suintensyvėjo gandų skleidimas apie vieną didžiausių Lietuvoje veikiančių Lietuvos komercinių bankų – „Swedbank“. Socialinių tinklų pagalba bei SMS žinutėmis plinta perspėjimai, kad bankas turi problemų. Lietuvos bankas ir “Swedbank” atstovai neigia šią informaciją.

Pastarosiomis dienomis „Swedbank“ klientus pasiekia klaidinantys pranešimai, kuriuose abejojama banko veiklos tęstinumu ir skleidžiami jokio pagrindo neturintys gandai apie banką, rašoma pranešime spaudai. Kaip skelbia bankas, šie pranešimai platinami socialiniuose tinkluose, taip pat siunčiami sms žinutėmis, el. paštu ar telefonu.

„Perspėjame savo klientus, jog tai yra klaidinanti informacija, neturinti jokio loginio paaiškinimo ir raginame ją ignoruoti. Bankas taip pat primena, jog už gandų ir klaidingos informacijos platinimą gresia teisinė atsakomybė. Bankas ketina kreiptis dėl klaidingos informacijos skleidimo į teisėsaugos institucijas”, – rašoma pranešime spaudai.

„Swedbank“ atkreipia dėmesį, kad pranešimai parašyti su daugybe gramatinių klaidų, pateikiama klaidinga informacija apie kitus bankus. Neatmetama prielaida, jog šios informacijos platinimu siekiama suklaidinti banko klientus.

Pasak pranešimo, šia situacija gali pasinaudoti ir sukčiai, siekiantys išvilioti asmeninius klientų duomenis bei užvaldyti gyventojų lėšas. Todėl klientai turėtų išlikti budrūs ir ignoruoti šią informaciją, o kilus klausimams visų pirma kreiptis į banką.

“Kas vyksta Kaune” redakciją pirmadienį taip pat pasiekė minėtas perspėjimas el. paštu. Jo tekstas žemiau.

“Laba diena,iš lūpų į lūpas sklando tylus gandai, jog kaip ir buvo pranašauta, su Swedbank vyksta ne itin geri dalykai, panašūs kaip ir prieš tai žlugusių bankų.

Iš mūsų darbovietės jau visi darbuotojai savo santaupas išsigrynino, nes pasiekė žinia, jog šiame banke buvo/bus atliktas auditas, ir ko gero, teks stabdyti veiklą. Jau kelintą savaitę, būtent dėl šio banko sutrikimų viduje (kaip teigiama), iš kelių firmų darbuotojai negauna nei atlyginimų, nei atostoginių“, rašoma atsiųstame skaitytojos laiške.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA