Studijų sąlygos Vytauto Didžiojo universitete sulaukė puikaus įvertinimo | Kas vyksta Kaune

Studijų sąlygos Vytauto Didžiojo universitete sulaukė puikaus įvertinimo

Jono Petronio nuotr.

Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) atitinka visus studijų sąlygų ir jų organizavimo kokybės reikalavimus, teigiama neseniai atliktame universiteto 2010-2012 metų realiųjų išteklių vertinime. Tyrimą vykdė Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras, pagal standartinius kriterijus reguliariai vertinantis visas Lietuvos aukštąsias mokyklas.

„Nagrinėdami pastarųjų trejų metų universiteto veiklos duomenis, vertintojai neturėjo priekaištų nė vienoje iš esminių sričių – materialiųjų ir žmogiškųjų išteklių, studentų kaitos ar biudžeto lėšų panaudojimo. Džiugu matyti, kad studijų sąlygos VDU atitinka visus kriterijus, o dažnai demonstruojame ir geresnius nei norminiai rodiklius“, – sakė universiteto rektorius prof. Zigmas Lydeka.

Tyrimo metu buvo analizuojami universiteto veiklos duomenys keturiose srityse: materialiųjų išteklių studijoms pakankamumas ir prieinamumas; pedagoginio ir administracinio personalo sudėtis, struktūra ir kvalifikacija; priimamų studijuoti asmenų akademinis pasirengimas ir pasirenkamų studijų motyvacija, studentų skaičiaus kaita; aukštosios mokyklos valstybės biudžeto lėšų naudojimo veiksmingumas.

Vertinant materialiuosiuos išteklius, pažymėta, kad per pastaruosius trejus metus universitetas ypač daug investavo į informacinių technologijų, technologinės ir meninės kūrybos įrangos, pastatų ir patalpų, bibliotekos fondų atnaujinimą. 97 proc. universiteto patalpų veikia bevielis interneto ryšys, bibliotekoje įrengta pakankamai darbo vietų – tiek paprastų, tiek ir kompiuterizuotų.

Universitete pasiektas optimalus dėstytojų ir studentų santykis, užtikrinantis kokybiškų studijų organizavimą. „Dėstytojų, turinčių mokslinį laipsnį arba pripažintų kaip nusipelnę menininkai, rodiklis irgi aukštas – per pastaruosius metus jų skaičius viršija 70 procentų“, – teigė Z. Lydeka.

Tyrimas atskleidė, kad į universitetą įstoję asmenys pasižymi aukšta motyvacija bei yra joms tinkamai pasiruošę. „2012metais savo noru nutraukusių studijas studentų skaičius pirmosios, antrosios ir trečiosios pakopos studijų programose yra nedidelis“, – džiaugėsi VDU rektorius.

Teigiamai įvertintas ir universiteto valstybės biudžeto lėšų panaudojimo veiksmingumas. Remiantis tyrimo rezultatais, 2012 m. tarp įstojusiųjų į valstybės finansuojamas vietas, VDU bakalauro ir vientisąsias studijas baigė 88 proc.; magistrantūros studijas – 93 proc., doktorantūros – 73 proc. absolventų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA