Kaune sukčiai ir toliau pelnosi iš žmonių gerumo | Kas vyksta Kaune

Kaune sukčiai ir toliau pelnosi iš žmonių gerumo

Laisvės alėjoje jau apie dvi savaites nebaudžiami siautėja sukčiai. Kurčiais asmenimis apsimetantys, kaip spėjama, iš Rumunijos atvykę piliečiai iš patiklių kauniečių vilioja pinigus.

Akylesni miestiečiai pastebėjo, kad apgavikų pateikiami lapai, kuriuose neįgaliaisiais apsimetantys užsieniečiai fiksuoja paaukotą sumą, ne tik neprimena oficialaus dokumento, bet atspausdintame tekste trūksta logikos. Neįgaliųjų ženklais bei Lietuvos trispalve paženklinti lapai skelbia: „Sertifikatas regioninės asociacijos neįgalių vaikų ir skurdo. Norint gauti tarptautinę organizaciją. Prašome padėti atidaryti Lietuvos centrą su savo parašu“.

Kaip manoma, ši mulkintojų gauja Kaune siautėja jau trečią vasarą. Jie naudojasi įvairių neįgaliųjų organizacijų vardais, neva rinkdami joms paramą.

Policijos pareigūnai ne kartą juos buvo sulaikę. Deja, skirti baudas jiems yra beprasmiška, tenka sugaišti daug laiko bandant su apgavikais susikalbėti, o ir atlikus visus būtinus formalumus, pinigų už baudas iš užsieniečių išreikalauti neįmanoma.

Todėl kauniečiai raginami būti atidžiais ir neaukoti pinigų, bet kam tiesiog gatvėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA