Į komandinį teniso turnyrą Kaune susirinko pajėgiausi sportininkai (foto) | Kas vyksta Kaune

Į komandinį teniso turnyrą Kaune susirinko pajėgiausi sportininkai (foto)

Kauno Ąžuolyno sporto ir sveikatingumo centre prasidėjo pirmasis tarptautinis komandinis teniso turnyras – „UNITY TENNIS CUP 2013”.

Turnyre – stipriausi Lietuvos sportininkai

„Šis turnyras unikalus tuo, kad jame varžysis savo miestus atstovaujančios komandos, – pasakoja pagrindinis turnyro idėjos autorius D.Augustinaitis. – Mano tikslas yra skatininti tenisininkų patriotiškumą ir ištikimybę savo miestui, todėl be galo džiaugiuosi, kad jie patys noriai prisidėjo prie savo miestų komandų – nė vieno nereikėjo ilgai skatinti ar versti dalyvauti turnyre.”

Profesionalus tenisininkas džiaugėsi, jog turnyre dalyvaus stipriausi šalies tenisininkai, o prie Kauno komandos prisidės ir Lietuvos čempionas G.Sabeckis bei vicečempionas K.Žemaitėlis.

„Tikimės laimėti, tačiau žinome, jog varžovai bus stiprūs. Pagrindinė kova turėtų vykti su Kaliningrado ir Vilniaus komandomis, taip pat stipri konkurentė gali būti Klaipėda – komandoje žais keletas trenerių“, – teigia Lietuvos čempionas Gvidas Sabeckis

Komandinis turnyras – naujiena ne tik Lietuvoje

D.Augustinaičio teigimu idėja gimė dar 2008 metais, tuomet buvo surengtas pirmasis tokio formato turnyras, kuriame dalyvavo didžiausių Lietuvos miestų komandos: „Tokie turnyrai padeda populiarinti mūsų sportą – teniso žaidėjų skaičius nuolat didėja, o mes esame laimingi, nes galime prie to prisidėti.“

Tokio formato turnyrai – naujiena ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Paprastai tenisininkai atstovauja ne savo miestams, o komandoms, kurioms priklauso.

Kaune vyksiančiame turnyre dalyvaus 8 komandos, susidedančios iš 12 žaidėjų – 4 profesionalų, 4 žaidėjų turinčių 35 metus ar daugiau, ir 4 žaidėjų, kuriems yra virš 50 metų.

D.Augustinaitis pripažino, jog sunkiausia buvo surinkti žaidėjus, turinčius daugiau nei 50 metų „Daugumą baugina didelis krūvis – gali tekti žaisti po keturis mačus tris dienas iš eilės, o dauguma vyresnių žaidėjų mėgsta tik lengvai pasižaisti ir vengia tokio krūvio“, – sako D.Augustinaitis.

Svečiai iš užsienio šalių į šį turnyrą atvyks ne tik dalyvauti, bet ir stebėti – kitais metais planuojama plėsti turnyro dalyvių skaičių ir panašų turnyrą organizuoti Estijoje.

Turnyras patiks net ir nežaidžiantiems teniso

„Turnyras yra atviras, jame laukiami visi norintys stebėti kovas ir palaikyti savo komandas, – teigia D. Augustinatis. Aikštelėse verda aistringos kovos, stebėti turnyrą įdomu tiek profesionalams, tiek šio sporto naujokams. Neatsitiktinai pasirinktos ir Ąžuolyno aikštės, tai geriausi teniso kortai mūsų šalyje. Kokybiška aikštelių danga, šimtamečių ąžuolų draugija ir jaukios erdvės turnyro dalyviams ir svečiams suteikia visišką komfortą tiek žaidimui, tiek jo stebėjimui.

Kauno miesto meras taip pat nemažai kuo prisidėjo – suteikė leidimą nemokamai statyti automobilius prie Dariaus ir Girėno stadiono. Esame jam dėkingi ir už tai, kad suteikė turnyrui globėjo statusą, bei skyrė taures, kurias sukūrė žymus stiklo menininkas Edmundas Unguraitis.“

Nugalėtojų komanda gaus ne tik išskirtines taures, bet ir pasidalins 10000 litų prizą, kurį įsteigė pagrindinis turnyro rėmėjas „Kauno grūdai“.

Varžybos vyks penktadienį ir šeštadienį, birželio 14-15 d. nuo 10 val. Kauno „Ažuolyno sporto ir sveikatingumo“ teniso aikštyne. Per šias dienas tikimasi sužaisti 180 mačų ir, jei nesutrukdys oro sąlygos, šeštadienį vakare paaiškės nugalėtojų komanda.

Renata Janulevičienė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA