Kaune įsibėgėjo gatvių tvarkymo darbai | Kas vyksta Kaune

Kaune įsibėgėjo gatvių tvarkymo darbai

kaunas.lt nuotr.

Pastaruosius du mėnesius visame mieste tvarkytos pavojingiausios duobės, o šiomis dienomis darbus pradeda ir ištisinį asfalto sluoksnį klosiantys kelininkai.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kartu su savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vadovu Aloyzu Pakalniškiu ketvirtadienį apžiūrėjo mieste vykdomus gatvių remonto darbus. Pirmiausiai vykta į  Žemuosius Šančius. A. Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija priartėjo prie pabaigos. Šiuo metu kelininkai baigia šaligatvio klojimo darbus, įrenginėja apsauginius atitvarus. Kitą savaitę šioje gatvėje planuojama sužymėti eismo juostas. Nuo ateinančio pirmadienio A. Juozapavičiaus prospektu pradės kursuoti troleibusai.

Prisidės ir verslas

Miesto vadovas kartu su A. Pakalniškiu apžiūrėjo Skuodo gatvę. Į Respublikinę Kauno ligoninę vedančioje gatvėje bus paklotas naujas asfalto sluoksnis, įrengti nauji gatvės borteliai, pakeisti šaligatviai.

„Būtina tvarkyti ne tik Skuodo gatvę, bet ir lygiagrečiai einančias Siūlų ir Geležinkelio gatves, kurios ribojasi su rekonstruotu A. Juozapavičiaus prospektu“, – teigė Kauno meras.

Skuodo gatvės atkarpą nuo A. Juozapavičiaus prospekto iki bendrovės „Kautra“ teritorijos savo lėšomis sutvarkys greta esančio prekybos centro „Norfa“ patalpas valdanti bendrovė „Rivona“. Šioje gatvės atkarpoje bus paklotas naujas asfalto sluoksnis, nauji šaligatviai, bus įrengta šiuolaikinė gumuota geležinkelio bėgių pervaža. Be to, Skuodo gatvės pradžia bus praplatinta iki 3 eismo juostų.

A. Kupčinskas ir A. Pakalniškis apsilankė ir Panemunės tilto statybų aikštelėje. Bendrovės „Kauno tiltai“ atstovai patikino, kad darbai vyksta visu pajėgumu. Artėjantį rudenį ant atnaujintų tilto atramų bus pradėtos montuoti išilginės tilto sijos. Šįmet planuojama atlikti darbų už 30 mln. Lt.

Tvarko zoologijos sodo prieigas

„Kauno zoologijos sode lankosi daugiausiai miesto svečiai. Aplink esančios gatvės – Vydūno alėja, A. Baranausko gatvė ir didžioji Radvilėnų plento dalis – yra sutvarkytos, tuo tarpu prie zoologijos sodo situacija yra ne kokia. Šiai vietai būtina skirti didesnį dėmesį“, – akcentavo A. Kupčinskas.

Kelininkai Radvilėnų plento atkarpoje nuo Vydūno alėjos iki K. Baršausko gatvės užtaisys atsivėrusias duobes. Kitais metais planuojama šioje gatvės atkarpoje pakloti naują asfalto dangą. Radvilėnų plento ruože nuo sankryžos su A. Baranausko gatve iki Kauno zoologijos sodo pagrindinio įėjimo šį penktadienį pradėti naujo šaligatvio klojimo darbai.

Pradėti Aušros gatvės remonto darbai

Išvykos į miesto gatves metu Kauno vadovas taip pat apžiūrėjo pradėtą Aušros gatvės remontą. Šioje gatvėje bus paklota nauja asfalto danga ir pakeisti šaligatvio borteliai. Kelininkai taip pat sutvarkys nuvažiavimus nuo gatvės į šalutines teritorijas.

Kelininkai šiuo metu tvarko dideliais transporto srautais pasižyminčią Kalpoko gatvę. Prieš tai buvo sutvarkytos Zanavykų gatvėje buvusios pavojingiausios duobės. Šiuo metu pavojingiausių duobių tvarkymo darbai taip pat vyksta Savanorių prospekte, Brastos gatvėje, Smetonos alėjoje ir Raudondvario plente.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA