Elgetautojai iš užsienio okupuoja Kauną (video) | Kas vyksta Kaune

Elgetautojai iš užsienio okupuoja Kauną (video)

youtube video medziaga

Pastaruoju metu Kaune daugėja kitataučių, įvairiais būdais bandančių vilioti pinigus iš žmonių. Vieni rodo savo tikrą ar išgalvotą negalią, kiti prašo pinigų kilniems tikslams.

“Kas vyksta Kaune” antradienio dieną užfiksavo, kaip lietuviškai nekalbantis Kauno svečias, demonstruoja savo negalią ir iš praeivių reikalauja išmaldos. Prie jo priėjus portalo darbuotojui ir pasiteiravus, kas nutiko, nerišlia užsienio kalba paprašė, kad nefilmuotų.

Kauno miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus vadovas Rimas Sidera, paklaustas, kaip sekasi drausminti išmaldos prašančius asmenis, paminėjo, kad pernai metais buvo sudrausmintos kelios moteriškės, propaguojančios kiek kitokį gyvenimo būdą, tačiau jų bausti be policijos, jei jos neprisipažįsta ir neturi asmens dokumento, nėra galimybės.

Paklaustas, ar pavyko sučiupti elgetaujančių užsieniečių, skyriaus vadovas atsakė, kad neteko susidurti, nors skyriaus darbuotojai visą praėjusią savaitę dirbo centrinėje miesto dalyje.

“Kas vyksta Kaune” jau rašė, kad mieste daugėja apsimetėlių, bandančių prisidengti gražiais tikslais ir prašančiais iš žmonių pinigų, pvz. naujo kurčiųjų centro statyboms Kaune.

Kauno apskrities pareigūnams neseniai iš atvykėlių pavyko konfiskuoti 1000 padirbtų žiedų, kiti “Kas vyksta Kaune” skaitytojai informavo, jog šią vasarą svečiai iš Rumunijos ir kitų šalių gyvena ir Grabuciškėse prie Kauno marių, ir dainų slėnyje, kur nakčiai įsikuria palapinių miestelį.

Kauniečius raginame įsitikinti, ar prašančiam pagalbos tikrai jos reikia, o pastebėjus apsimetėlius, kuo greičiau pranešti policijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA