Šventinį savaitgalį Birštoną aplankė daugiau nei 50 tūkstančių žmonių (foto, video) | Kas vyksta Kaune

Šventinį savaitgalį Birštoną aplankė daugiau nei 50 tūkstančių žmonių (foto, video)

Birštono kurortas vasaros sezoną pradėjo sanatorijos „Eglė. Birštonas“ ir išskirtinio pastato – medinio kurhauzo iškilmingais atidarymais. Birštono šventėje dalyvavo ir gero sezono linkėjo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Europos parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė, LR Seimo pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas, LR Seimo nariai bei Savivaldybių vadovai. Savaitgalį vyko daugiau nei 40 renginių, informuoja Birštono savivaldybė.

Birštonas tris dienas trukusią sezono atidarymo šventę pradėjo dviejų objektų iškilmingais atidarymais. Pirmąją kurorto atidarymo šventės dieną duris atvėrė nauja sanatorija „Eglė. Birštonas“. Nuo šiol vienu metu čia galės apsistoti 320 žmonių. Savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė džiaugėsi, kad iki 2016m. sanatorijoje bus sukurta 300 darbo vietų. Penktadienį duris atvėręs objektas reikalingas ne tik atvykstantiems turistams, bet ir patiems Birštono gyventojams.

Manoma, kad nauju turistų traukos centru taps po renovacijos svečius pakvietęs – 19 amžiaus kurhauzas, kuris nuo 2006m. yra įtrauktas į architektūros paveldo objektų sąrašą. Nuo šiol unikalioje erdvėje birštoniečiai ir miesto svečiai galės mėgautis klasikinės muzikos, džiazo, pučiamųjų koncertais bei eksponuojamais meno kūriniais.

Šventinį savaitgalį vyko daugiau nei 40 įvairiausių renginių: kino festivalio „Sidabrinė gervė” atidarymas, istorinio auto-moto technikos žygio „Rumšiškės-Birštonas-Aukštadvaris-Trakai” paradas-paroda, pasirodė aukšto lygio orkestrai bei atlikėjai. Didelis dėmesys skirtas mažiesiems šventės dalyviams, kurie buvo pakviesti į kūrybines dirbtuves, knygų mugės alėją.

Kurorto sezono atidarymo šventėje dalyvavo daug svečių iš užsienio. Miesto gatvėse galima buvo išvysti šurmuliuojančius kadetus iš Amerikos, kurie demonstravo savo programą, delegaciją iš Vokietijos.

Birštoniečiai bei miesto svečiai iš arti galėjo stebėti bei mėgautis oro balionų varžybų, kuriose pasirodė oreiviai iš Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos, Belgijos, Italijos, „Birštono taurė 2013“ teikiamais vaizdais. Iš viso į dangų pakilo 31 oro balionas: 22 sportiniai oro balionai, dalyvavę varžybose ir 9 oro balionai, kuriais buvo skraidinami visi norintys miesto gyventojai bei svečiai.

Šventės metu žinomas plaukų stilistas Valerijus Gigevičius siekė rekordo – daugiau nei į 2000 metrų aukštį pakilusiame oro balione modeliui suformavo naują kirpimą. Šį sumanymą kirpimo meistrui padėjo įgyvendinti Birštono oreivių klubo „Audenis“ komandos pilotas Marius Naujalis. Rekordas jau registruojamas Gineso rekordų knygoje.

Birštoniečiai aktyviai prisijungė prie miesto šventės organizavimo proceso, dalyvavo rengiant kurorto sezono atidarymo šventės programą. Bendruomeniškumo jausmas ypač išryškėjo šventinės birštoniečių ir miesto svečių eisenos metu. Šventiškai nusiteikę miestelėnai rikiavosi į paradą. Šiais metais miesto gatvėmis pražygiavo kaip niekad daug žmonių – 1500 Birštono bendruomenės narių bei miesto svečių.

Sekmadienio rytą merė pakvietė į šventinius pusryčius su bendruomene. Susirinkę birštoniečiai ir miesto svečiai pakilios nuotaikos riekė šventinį pyragą iš merės rankų.

Tris dienas trukusioje šventėje nebuvo užfiksuotas nei vienas auto įvykis ar nusikaltimas. Birštonas išlieka saugiausia savivaldybe Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA