Savaitgalį Kaune bus atnaujintos keturios vaikų žaidimų aikštelės | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kaune bus atnaujintos keturios vaikų žaidimų aikštelės

Birželio 8 d. pelno nesiekianti organizacija Kauno „Rotaract“ klubas jau antrus metus vykdys projektą „Sūpuoklės“. 

Situacija Kauno mieste (ir ne tik) yra tokia, kad daugumoje mikrorajonų (ypač senesnių) vietų, kur vaikai gali žaisti, yra labai mažai. Nepaisant to, jog žaidimo aikštelių statant namus buvo įrengta daug, didelė jų dalis yra nusidėvėjusi arba sugadinta. Dažniausiai bendruomenė, gyvenanti tokioje aplinkoje, nebūna motyvuota, o kartais ir neturi žmogiškųjų bei materialinių išteklių šių vaikų žaidimo aikštelių atnaujinimui. Dešimtyje Kauno seniūnijų mažiausiai 70% visų žaidimų aikštelių yra netinkamos ir nesaugios vaikams ar visiškai sunykusios.

Projekto metu bus atnaujinamos trys Kaune esančios vaikų žaidimų aikštelės. Planuojama pakabinti naujas sūpuokles, suremontuoti, perdažyti ar pagaminti naujus suolelius, perdažyti čiuožyklas bei atnaujinti smėlio dėžių smėlį. Taip klubas siekia prisidėti prie saugesnės aplinkos vaikams kūrimo.

Projekto metu komandos atvyks į šiuos daugiabučių namų kiemus: Aikštelės: Eiguliai (Ašigalio g. 29-33); Kalniečiai (S. Žukausko g. 10-12); Šilainiai (Baltijos g. 61). Darbus planuojama pradėti 10-tą valandą. Dirbsime iki 18:00.

Visus labai raginame prisijungti prie iniciatyvos! Ssant blogam orui projektas bus perkeltas į kitą dieną.

Daugiau informacijos galima rasti Kauno „Rotaract“ klubo internetiniame puslapyje rotaract-kaunas.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA