Vietoj trumpų atostogų su šeima – keturių padangų keitimas | Kas vyksta Kaune

Vietoj trumpų atostogų su šeima – keturių padangų keitimas

Kas vyksta Kaune skaitytojos nuotr.

Nors miesto valdžia dėl duobių remonto steigia dispečerinę, deda dideles pajėgas užlopyti miesto gatves, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų dėžutė netyla ir praneša naujus įvykius iš miesto gatvių.

Viena mūsų skaitytoja, nenorėjusi atskleisti savo tapatybės, pateikia Kauno kelių policijos valdybos pareigūnų nutarimą dėl įvažiavimo metrinę duobę.

Iš nutarimo: Gautas VPK budėtojo pranešimas apie eismo įvykį Raštikio gatvėje ties sankryža su Mituvos gatve. Atvykęs į įvykio vietą patrulis rado apgadintą automobilį „Dodge Grant Caravan“, kurio vairuotoja, temstant ir po lietaus, įvažiavo į važiuojamojoje kelio dalyje atsivėrusią nepažymėtą kelio ženklais duobę (0,9 m. ilgio, 1,30 m. pločio, 0,2 m. gylio) ir apgadino vairuojamąjį automobilį. Vairuotojos veiksmuose kelių eismo taisyklių pažeidimų neįžvelgta, kadangi prietemoje galėjo laiku nepastebėti atsivėrusios nepažymėtos kelio ženklais apsemtos vandeniu duobės. Vairuotojos stažas – 15 metų). Automobilio apgadinimas: užpakalinis dešinės pusės ratas su padanga. (Padanga sprogo, o ratlankis neatitaisomai sulankstytas.)

Skaitytoja rašo, kad šią mašiną įsigijo prieš mėnesį, džiaugėsi dideliu ir patogiu kelionėms pritaikytu naujuoju pirkiniu. „Su šeima planavome kitą savaitę važiuoti turistauti maršrutu Lietuva-Latvija-Estija. Bet po šio įvykio, pasidomėjus automobilio remontu, nusprendėme atsisakyti kelionės. Pakeisti tik vieno rato nepavyks, tikėjausi kad užteks pasikeisti du ratus. Pasitarusi su žinovais, nusivyliau galutinai, nes automobilis yra keturių varomų ratų, todėl visi ratai turi buti vienodo rašto. Tai kainuos tikrai nemažai, be to važiuoti apgadintu automobiliu yra be galo pavojinga, nes dar nežinia, kaip yra apgadinta jo važiuoklė.

Galiu nusilenkti Kauno miesto valdžiai už sugadintas atostogas, nuotaikas ir papildomas išlaidas“, rašo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Skaitytojas Linas pataria nukentėjusiai vairuotojai: „Išsikvieti policiją, nubraižai įvykio schemą, nuvažiuoji pas juos parašyt paaiškinimą ir duodi jiems. Jie duoda lapą su užfiksuota tavo mašinai padaryta žala ir pasidaręs jo kopiją nuneši į savivaldybę. Tada jei viska teisingai surašei, kasdien skambinėji jiems ir klausi, kada perves pinigus. Kai valdininkams galutinai atsibos tavo skambučiai, jie tau perves maždaug pusiau mažesnę sumą nei išleidai ant remonto ir būsit atsiskaitę”, draugiškai pataria šiai ir kitiems vairuotojams, pakliuvusiems į panašią situaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA