Kalendorių sudarytojai nežino net valstybinių švenčių (foto) | Kas vyksta Kaune

Kalendorių sudarytojai nežino net valstybinių švenčių (foto)

Daugelis praėjusį sekmadienį skubėjo aplankyti namiškių nešini gėlių puokštėmis. Jas įteikė savo tėvams ar seneliams.  Miestų  bei kaimų kapinaitėse taip pat buvo  gausu žmonių, atvykusių čia pagerbti mirusių savo tėvų, sutvarkyti kapų ir jų papuošti gėlėmis bei uždegti žvakelių. Dieną visose bažnyčiose aukotos šv. Mišios už gyvus tėvus, o vakare prisiminti iškeliavusieji amžinybėn.

Jau kaip įprasta daugelį metų- pirmąjį birželio sekmadienį Lietuvoje minima Tėvo diena.

Deja, atsivertus kai kuriuose kalendorius- darbo ar stalinius, atrodo, kad jų sudarytojai to nežino. Mums pavyko aptikti pora tokių pavyzdžių. Kalendoriuose puikavosi užrašai, kad pirmadienis birželio 3-ioji Tėvo diena. Žinoma, galima tame įžvelgti puikų būdą bent jau pavėluotai užmaršiems žmonėms priminti svarbias dienas. Tačiau – gal geriau neklaidinti gyventojų.

Beje, pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena nuo 2009 m. sausio 1-osios yra paskelbta netgi valstybine švente.  Tad tokias šventes kalendorių sudarytojai ir leidėjai turėtų tikrai skelbti teisingai.

Istoriniai faktai

Tėvo diena pradėta minėti JAV. Judėjimas, skirtas  tėvams pagerbti kilo prieš šimtą metų- 1910-aisiais. Jo iniciatorė buvo Louisa Dodd , taipji atsidėkojo tėvui už tai, kad jis užaugino 6 vaikus, kai jo žmona ir Louisos mama mirė gimdydama.

Tėvo diena kitose šalyse

Įvairios pasaulio šalys Tėvo dieną mini skirtingu metu. Kaip skelbia  wikipedia

Italijoje  Tėvo diena (festa del papà) švenčiama kovo 19 d. (kuomet minimas ir Šv. Juozapas). Mat taip prisimenama Jėzaus  gyvenimo istorija – Juozapas Jėzui atstojo tėvą.

Brazilijoje Tėvo diena minima  rugpjūčio antrą sekmadienį.

Kinijoje  tėvo diena švenčiama rugpjūčio 8 d.. Kinų kalboje 8 yra tariamas ba. Taigi 08-08 yra „baba“ kas kinų kalboje reiškia žodį „tėvas“.

Vokietijoje nuo 1936 m. Vokietijoje tėvo dieną švenčiama Kristaus dangun žengimo dieną. Šeštosios savaitės po Velykų  ketvirtadienį. Ši diena minima kaip Jėzaus grįžimo pas savo Tėvą diena.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA