Richard Branson norėtų, kad į kosmosą iš Lietuvos skristų bent viena moteris | Kas vyksta Kaune

Richard Branson norėtų, kad į kosmosą iš Lietuvos skristų bent viena moteris

Į Kauną atvykęs milijardierius seras Ričardas Bransonas, prieš skaitydamas pranešimą „Žalgirio” arenoje vykstančiame lyderystės forume, nuo ankstaus ryto bandė laisvalaikio pramogas Kaune. Septintą ryto pakilęs iš arenos prieigų su oro balionu, nuskrido iki Kačerginės, vėliau su laivu plaukė nuo Kruonio hidroelektrinės iki Pažaislio.

Ant scenos užlipęs R. Branson sulaukė virpinančios plojimų jūros, žiūrovai sutiko pagrindinę lyderystės forumo žvaigždę stovėdami ir garsiai plodami.

Pradėdamas savo pranešimą „Virgin“ stiliumi: pamokos, kurių nesužinosite verslo mokykloje, seras Ričardas Bransonas trumpai papasakojo apie savo vaikystę, nuo ko prasidėjo jo verslas. Jis teigė, kad niekada negalvojo pradėti verslo ar tapti verslininku, nes biznieriaus apibrėžimas jam nebuvo toks patrauklus, bet kai žmogus suvokia, kad verslas gali teigiamai keisti kitų žmonių gyvenimą, keitėsi ir jo požiūris, tuomet įkūrė žurnalą, iš kurio metų pabaigoje jau šiek tiek ir uždirbo.

„Virgin” oro kompaniją R. Bransonas sako įkūręs po vieno skrydžio, kuomet suprato, kad oro bendrovės apgaudinėja klientus, todėl nusprendė įsigyti vieną oro bendrovę. Tai prasidėjo nuo to, kai jam pavyko nusipirkti vieną „Boeing 747” ir sukurti geresnę oro kompaniją, nei tuo metu buvo veikiančios rinkoje.

Kaip didžiausią gyvenimo klaidą, tuo pačiu ir pamoką R. Branson įvardino kaip bandė nusipirkti kompaniją „Coca Cola”. „Mums atrodė, kad turėdami „Virgin Cola” galime pakeisti „Coca Cola”, nes tuo metu mūsų pardavimai buvo didesni nei jų. Tuo tarpu „Coca Cola” perėmė mūsų rinkas ir mus sutriuškino investuodami daug pinigų į konkurencinę kovą su mumis.

„Jei kažką darote, turite būti daug geresni. Jei nori būti verslininku ir turi kažkokią gerą idėją, geriausias būdas išmokti daryti verslą yra jį pradėti daryti. Galbūt tai nepavyks, bet reikia mokytis iš savo klaidų. Aš žinau, kad Lietuvoje nukritę verslininkai nenori dar kartą stotis ant kojų, tuo ir skiriasi Lietuva nuo JAV, kad čia žmonės kritę versle bando dar kartą atsistoti”.

R. Branson atskleidė, kad šiais metais skris į kosmosą su savo vaikais, eilėje jau yra užsiregistravę per 600 žmonių, tame tarpe ir penki lietuviai, keturis iš jų seras sako sutikęs šiandien Lietuvoje. Taip pat pakvietė skristi ir nors vieną moterį iš Lietuvos.

Ričardas Bransonas publikos paklausė, kas iš salėje esančių norėtų nuskristi į kosmosą, didžioji dalis žiūrovų pakėlė rankas. Jis pridūrė, kad jo svajonė yra padaryti skrydžius į kosmosą prieinamus kiekvienam.

Pasaulinio garso britų verslininkui serui Richardui Čarliui Nikolui Bransonui (Richard Charles Nicholas Branson) po pranešimo bus įteiktos Kauno technologijos universiteto (KTU) garbės daktaro regalijos (Doctor em Honoris Causa).

Sprendimą dėl garbės daktaro vardo suteikimo KTU Senatas priėmė šių metų gegužės 15 dieną.

KTU garbės daktarais jau yra tapę Prezidentas Valdas Voldemaras Adamkus, filantropas, verslininkas ekonomikos mokslų daktaras Juozas Petras Kazickas, chemijos srities mokslininkas, buvęs Danijos technikos universiteto rektorius dr. Hansas Peteris Jensenas (Hans Peter Jensen) ir kiti garsūs žmonės.

„Jei nekelsi sau iššūkių, nieko ir neįvyks”, – susirinkusiems sakė Ričardas Bransonas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA