Ilja Laurs: mano draugai stebisi, kad namie Lietuvoje turiu 300 Mpbs internetą | Kas vyksta Kaune

Ilja Laurs: mano draugai stebisi, kad namie Lietuvoje turiu 300 Mpbs internetą

Sekmadienį Kaune toliau vyksta verslo lyderių forumas, kuriame šiandien pranešimą „Verslas naujai: kaip laimėti žaidimą, kai progresas ir technologijos keičia žaidimo taisykles ir kertinius principus” skaito verslininkas Ilja Laurs.

„Esmė yra ne taip kaip tai darysite, bet kokį įkvėpimą turėsite. Galbūt šis forumas pakeis jūsų gyvenimą, todėl norėčiau pakalbėti, kaip internetas pakeitė pagrindines verslo taisykles.

Šiandien verslą daryti lengviau, greičiau, o kas yra svarbiausia, verslas šiuo metu yra didžiausias, nei kada yra buvęs”, – sakė žinomiausias verslininkas iš Kauno I. Laurs.

Pranešėjas prisiminė sėkmingiausias skaitmenines kompanijas, tokias kaip Facebook ir Google, kurių kūrėjai parodė, kad galima sukurti milijardinį verslą iš viešbučio kambario. „Kalbant apie Facebook, galime pasimokyti, kaip greitai galima sukurti verslą, nes net 10% pasaulio gyventojų turi Facebook profilį, o tsi yrs labai daug žmonių”, – sakė sėkmingas verslininkas.

I. Laurs taip pat palygino, kokie yra rinkų skirtumai: „Visa muzikos pramonė, muzikos žvaigždės uždirba tik 25 milijardus dolerių per metus, tuo tarpu Facebook pavyko per 8 metus sukurti kompaniją, vertą 100 milijardų dolerių, o mobiliosios aplikacijos per metus šiuo metu sugeneruoja apie 50 milijardų dolerių. Taip pat jis kelis kartus pažymėjo, kad skaitmeninė ekonomika pasaulyje tampa itin svarbi. Google dirba apie 20 tūkst. žmonių, kurie gauna tikrai gerus atlyginimus ir kuria skaitmeninį projektą.

„Kai kalbėjau su savo kolegomis, pasakiau, kad Lietuvoje turiu optinį kabelį, kuris man teikia 300 Mbps interneto perdavimo greitį, jie kraipo galvas ir stebisi, kaip taip gali būti.

Mes esame skaitmeninė visuotinės ekonomikos šalis, todėl reikia tuo pasinaudoti. Nereikėtų didžiuotis, kad vos ne kiekvieno Lietuvos studento kompiuteryje yra programinės įrangos už šimtą tūkstančių dolerių, tačiau tai mums padeda plėsti savo skaitmeninį akiratį.

„Kiek iš jūsų naudojasi „Photoshop” programa?” – paklausė Ilja. Salėje rankas pakėlė keli šimtai žmonių, tačiau Ilja Laurs paklausus, kiek iš jų pirko licenziją už 1000 dolerių, rankų liko tik kelios. Mes esame tikra programišių šalis, žmonės yra itin išprusę”.

„Lietuvos vaikai žino viską, moka naudotis beveik visa programine įranga, tuo tarpu užsienyje studentai galbūt tik kelis kartus per savaitę mato tą programą universitete. Ką jis išmoks?

Sėkmingiausias pasaulio kompanijos siūlo nemokamas paslaugas vartotojams ir tai yra daug sumanesnis modelis nei „perku-parduodu”.

Manau, kad mes Lietuvoje galėsime įkurti Silicio slėnį ir aš esu tikras, kad visi Lietuvos politikai žino, kad Lietuva nori tapti pasauliniu skaitmeninio turinio lyderiu. Silicio slėnyje dažnai yra sakoma, kad tai yra vieta, kur nebandoma kurti naujo Silicio slėnio. Šiandien pasaulyje yra labai daug vilties, kad tokių naujų įmonių bus įkurta dar labai daug. Kaip ir minėjau, pirkti parduoti nėra naujas verslo modelis. Iš tiesų pelnas ir įplaukos nebėra jūsų dabartinis verslo siekis. Dabar mes jau vadovaujame kitu modeliu, tai yra verslo vertės kūrimu. Tai išsprendžia daug ekonominių problemų. Pavyzdžiui, šešėlinė ekonomika. Jei jūs sukuriate rimtą ir pelningą verslą, jums nereikia slėpti mokesčių”, – bandė atskleisti dabartinius skaitmeninio turinio verslo modelius susirinkusiems „Žalgirio” arenoje verslininkas Ilja Laurs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA