Paskutinio skambučio šventę aptemdė tragiška abiturientės ir policijos ieškomo nusikaltėlio avarija (foto) | Kas vyksta Kaune

Paskutinio skambučio šventę aptemdė tragiška abiturientės ir policijos ieškomo nusikaltėlio avarija (foto)

Marijampolės VPK nuotr.

Paskutinio skambučio išvakarėse avarijoje žuvo Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos abiturientė Rūta K. Po šio įvykio atšaukta šventė, turėjusi vykti šiandien.

Nelaimė įvyko ketvirtadienį prieš 20 valandą, kai kelyje Kazlų Rūda – Ąžuolų Būda 2-ajame kilometre į priešpriešinę eismo juostą išvažiavo policijos ieškomo Kazlų Rūdos gyventojo Vaido Lelešiaus vairuojamas „Mercedes-Benz“, kuris rėžėsi į abiturientės vairuojamą tos pačios markės automobilį. Smūgio būta tokio stipraus, kad vienas automobilis buvo visiškai sumaitotas, o kitas apvirto ant šono.

Žuvusi abiturientė važiavo tėvo automobiliu, kartu su ja vyko močiutė, kuri dėl sužalojimų išvežta į Kauno klinikas.

Kaip teigia portalas lrytas.lt, spėjamas avarijos kaltininkas V. Lelešius ketvirtadienį visą dieną gasdino vietos gyventojus pavojingai lakstydamas miesto gatvėmis. Taip pat skelbiama, kad nuo vasario mėnesio šio asmens ieškojo policija, jam prieš kelis mėnesius buvo pavykę pasprukti iš konvojaus.

Kazlų Rūdos Kazio Griniaus mokykloje dėl šio tragiško įvykio atšaukta paskutinio skambučio šventė. Mokyklos vadovė sakė, kad žuvusi mergina buvo puikus žmogus, turintis savo stilių ir nuomonę, todėl šis įvykis yra itin skaudus sukrėtimas visai mokyklos bendruomenei.

Vietoje, kur įvyko avarija, vairuotojai mėgsta paspausti greičio pedalą, čia jau ne kartą įvyko skaudžios nelaimės.

Po šio skaudaus įvykio sukruto ir policijos departamentas, anksčiau nematęs problemų Kazlų Rūdoje. Laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovui penktadienį pavedė atlikti tarnybinį patikrinimą.

Alytaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui pavesta išsiaiškinti, ar policijos pareigūnai ėmėsi visų reikiamų priemonių laiku nustatyti ir sulaikyti nuo policijos besislapstantį ir policijos ieškomą asmenį Vaidą Lelešių, gimusį 1975 m. Nuo š. m. vasario 20 d. V. L. buvo ieškomas Alytaus aps. VPK Prienų r. PK kaip asmuo, besislapstantis nuo teismo paskirtos bausmės vykdymo.

Kazlų Rūdos policininkai – nieko verti. Tai į akis ne tik vietinio komisariato vadovams, bet ir visai Lietuvai linkęs pasakyti miesto meras Vytautas Kanevičius. Po vakarykštės tragedijos miestiečių ir miesto vadovų kantrybė trūko – jie kreipėsi pagalbos į aukščiausias valdžios institucijas, rašoma lrytas.lt.

Kazlų Rūdos meras neslėpė ir to, kad vakarykštį įvykį jis traktuoja ne kaip avariją, o nusikaltimą. Esą nepateisinama, kad seniausiai už grotų turėjęs būti nusikaltėlis pabėgo nuo pareigūnų ir vaikščiojo laisvėje, kol pražudė gimnazistę.

„Nusikaltimą padarė ieškomas asmuo, kurį žmonės nuolat matydavo miestelyje važinėjant, o policija jo pagauti nesugebėjo. Manau, kad reikalingi vadovybės veiksmai, nes taip būti negali, esame visi sukrėsti“, – sakė meras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA