Korėjiečių gastroles Kaune vainikavo bendros „Janchimadang“ ir „Ainių“ kūrybinės dirbtuvės | Kas vyksta Kaune

Korėjiečių gastroles Kaune vainikavo bendros „Janchimadang“ ir „Ainių“ kūrybinės dirbtuvės

Organizatorių nuotr.

Gegužės 24-27 dienomis koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ kvietimu Kaune viešėjo Pietų Korėjos Respublikos liaudies meno ansamblis „Janchimadang“. Viešnagės metu korėjiečiai surengė du koncertus ir viešą kūrybinę dirbtuvę, skirtą pristatyti Korėjos tradicinei muzikos kultūrai ir papročiams.

Gegužės 25 d. „Janchimadang“ artistai savo pasirodymu išvaikė lietaus debesis ir išjudino kauniečius trankiais ritmais Kauno Pilies scenoje, o 26 d. Jonavos kultūros centre žiūrovams demonstravo savo šalies apeiginių, ritualinių ir liaudies šokių bei muzikos ypatumus. Gegužės 27 d. P. Stulgos liaudies instrumentų muziejaus salėje buvo organizuotas bendras ansamblių „Janchimadang“ ir „Ainiai“ pasirodymas, kuriame buvo pristatomi tradiciniai abiejų šalių instrumentiniai kūriniai ir dainos.

Ypatingai smagiai nuskambėjo kartu atliktas kauniečių „himnas“ – daina „Žemyn upe“ bei Korėjos nacionalinio ir pasaulinio paveldo, įtraukto į UNESCO sąrašą, muzikos kūrinio „Arirang“ bendras atlikimas kartu su ansambliečiais ir seminaro dalyviais.

Užsimezgusi dviejų ansamblių draugystė paskatino idėją muzikos ansamblio „Ainai“ koncertinei kelionei į Korėjos Respubliką, kuri planuojama šių metų lapkričio mėn. Tuo metu Incheon ir Busan miestuose vyks tarptautiniai liaudies muzikos ansamblių festivaliai. „Janchimadang“ kelionę Kaune padėjo organizuoti VDU Azijos studijų centras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA