Žemaitiškos pasakos ir kelialapiai prie jūros „širdukams” Kačerginėje | Kas vyksta Kaune

Žemaitiškos pasakos ir kelialapiai prie jūros „širdukams” Kačerginėje

Užsienio spaudos nuotr.

Birželio 1 d., 10.30 val. (šeštadienį, J. Zikaro g. 14, Kačerginė, Kauno rajonas), minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną Kačerginės vaikų sanatorijoje ,,Žibutė“ vyks šventė „Kad plaktų vaiko širdis”.

Renginyje bus rodomas dokumentinis filmas ,,Vaiko širdis“ (rež. Dalia Kanclerytė), vyks naujai išleistos knygos ,,Įgimtos širdies ydos“ pristatymas ir diskusijos su knygos autore Jūrate Petrauskaite. Vaikams puikią nuotaiką dovanos didysis draugas Širdapūkis. Bus pristatyta Vaiko širdies asociacijos veikla ir reabilitacijos galimybės „širdukams” Kačerginės sanatorijoje. Fleita gros ir žemaitiškai pasakas vaikams seks Rūta Jonauskaitė.

Kačerginės vaikų sanatorija „Žibutė” yra Vaiko širdies asociacijos partnerė rengtame Šveicarijos konfederacijos ir Lietuvos bendradarbiavimo programos paprojektyje ,,Širdis visam gyvenimui“.

Šis paprojektis suteiks galimybę ieškoti atsakymų dėl reabilitacijos Lietuvoje vaikams, augantiems su širdies ligomis, taip pat organizuoti renginius, viešinančius vaikų, augančių su širdies ligomis problemas.

Atvykusiam į renginį vaikui, sergančiam širdies liga ir jį lydinčiam asmeniui, Vaiko širdies asociacija padovanos kelialapį į stovyklą ant jūros kranto Palangoje.

Kačerginės vaikų sanatorija „Žibutė” yra viena iš dviejų sanatorijų Lietuvoje, teikiančių reabilitacines paslaugas vaikams, sergantiems širdies ligomis.

Lietuvoje kasmet gimsta apie 300 kūdikių su įgimtomis širdies ydomis, maždaug 8 mažyliai iš 1000. Panašūs rodikliai yra ir kitose šalyse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA