Kas Kaune užtikrina viešąją tvarką: savivaldybė, policija ar medikai? | Kas vyksta Kaune

Kas Kaune užtikrina viešąją tvarką: savivaldybė, policija ar medikai?

Pauliaus Lelekausko nuotr.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojai neabejingi mieste vykstančioms negerovėms. Viena skaitytoja dalinasi antradienio vakare senamiestyje matyta situacija, kai policijos pareigūnai net nesistengė sutramdyti viešumoje savo „grožybes” demonstruojančio vyriškio, sėdinčio invalido vėžimėlyje.

Skaitytoja rašo: „Vakar teko stebėti apgailėtiną Kauno miesto pareigūnų darbą. Apie 22 val. Kauno senamiestyje, benamis vyras, sėdintis invalido vežimėlyje, išsitraukė savo lytinį organą ir viešoje vietoje pradėjo masturbuotis. Buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie sureagavo pakankamai operatyviai ir atvyko vos po poros minučių nuo gauto iškvietimo. Tačiau pamatę benamį su numautomis kelnėmis tik sustojo šalia jo, „papypino” ir sedėdami automobilyje tik žiūrėjo, kaip jis maunasi kelnes. Nei vienas pareigūnas nebuvo išlipęs iš automobilio ar bent jau atsidaręs dureles ir drausminęs benamį už viešosios tvarkos pažeidimą. Benamiui susirinkus savo „turtą”, pareigūnai išvažiavo, o po 5 minučių vyriškis vėl ėmėsi darbo savo kelnėse. Pareigūnai buvo iškviesti dar kartą. Niekam neatvykus po 15 minučių, trumpuoju telefonu buvo paskambinta trečiąjį kartą ir pasipiktinta pareigūnų darbu, tačiau operatorė nieko negalėjo atsakyti, tik postringavo, kad pareigūnai pasielgė ne tinkamai pirmą kartą atvažiavę į iškvietimą. Po trečio skambučio į vietą atvyko greitosios medicinos pagalbos automobilis. Tik nesupratau kodėl, nes viešąją tvarką saugo ne medikai… Dar po 5 minučių privažiavo policijos ekipažas. Visi pastoviniavo apie 10 minučių, tada benamį įkėlė į greitosios medicinos pagalbos automobilį ir išsiskirstė savais keliais. Prieš tai pareigūnai dar spėjo apstumdyti vieną vaikiną, kuris stovėjo už 15 metrų nuo įvykio vietos ir fiksavo įvykį mobiliuoju telefonu. Štai kaip Kaune dirba viešosios tvarkos sergėtojai. Apgailėtina buvo stebėti tokį pareigūnų darbą ir atsakomybės permetimą niekuo dėtai kitai institucijai (medikams).”

Jei turite filmuotos medžiagos iš įvykio vietos, pasidalinkite su kitais skaitytojais atsiųsdami ją el. paštu kaunas@kasvyksta.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA