Menininkų namuose atidaryta A. Klimantavičiaus tapybos darbų paroda | Kas vyksta Kaune

Menininkų namuose atidaryta A. Klimantavičiaus tapybos darbų paroda

Parodos organizatorių nuotr.

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) Mūzų svetainėje nuo gegužės 28 iki rugsėjo 9 d. veiks Aido Klimantavičiaus tapybos darbų paroda.

Kas aš toks? Draugai vadina Aidu. Visi kiti vadina Klimantavičium… Ar aš menininkas? Pažiūriu į veidrodį – ant kaktos neparašyta. Išsakau savo mintis, parodau sukurtus darbus ir išgirstu, kad žmonės vadina menininku. Ir tai tiesa. Neslėpsiu, kad mėgstamiausias mano bendravimo būdas yra teptukas, drobė, dažai. Sako, kad menininkais gimstama, gal toks ir gimiau, tik eiti šiuo keliu nebuvau pasirinkęs, kol gyvenimas gerai nesupurtė. Dabar suprantu posakį ,,kartais prarandi, kad atrastum“… Džiaugiuosi, kad sunkiu gyvenimo periodu nepuoliau bedugnėn, kad pakilau ir atradau save kitokį, naują, trokštantį gyventi, turėti viltį.

Mums, žmonėms, kartais gyvenime yra suteikiama galimybė gimti iš naujo. Vieną dieną bėgdami per gyvenimą akimirkai sustojam, apsidairom ir tarsi nustojam per jį bėgti didžiuliais žingsniais, įgyjam didesnės kantrybės. Tada pradedam branginti akimirkas, mokomės pastebėti tai, į ką ankstesniame gyvenime nekreipėm dėmesio, peržengėm, neužkliuvom.

Kiekvienas žmogaus darbas, kūrinys – tai jo sielos dalis. Labai myliu gamtą. Ypač medžius. Jie mano kūriniuose turi žmogaus sielas, išgyvenimus, likimus, žmogišką viltį…

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA