Dainų sostinės vardą Kulautuvai užtikrins dar vienas naujas renginys | Kas vyksta Kaune

Dainų sostinės vardą Kulautuvai užtikrins dar vienas naujas renginys

Organizatorių nuotr.

Su trenksmu gegužės 25 dieną Kulautuvoje nuaidėjo Kauno rajono vokalinių ansamblių šventė. Jau daugelį metų dainų sostine tituluojamas miestelis rengia Kauno rajono dainų ir šokių šventę, bardų festivalį ,,Akacijų alėja“. Šiais metais Kulautuvos kultūros centras subrandino dar vieną renginį – Kauno rajono vokalinių ansamblių šventę. Tikimasi, kad renginys taps tradiciniu ir užtikrins Kulautuvai dainų sostinės vardą.

Nors viso renginio metu pliaupė lietus, nuotaika buvo puiki. Šventėje dalyvavo Kulautuvos vokaliniai ansambliai – moterų ,,Akacija“ ir vyrų ,,Šilokas” (vad. Donatas Šiaudytis), Karmėlavos moterų ansamblis ,,Prie židinio“ (vad. Neringa Tarvydaitė), Voškonių moterų ansamblis „Kuporas“ (vad. Elena Pliaukštienė), net du merginų kolektyvai iš Ežerėlio kultūros centro (vad. Rasa Jakeliūnienė), Ramučių kultūros centro vokalinis moterų ansamblis (vad. Vincentas Kursa), Ramučių kultūros centro vokalinis vyrų duetas (vad. Stasys Selemenavičius), Užliedžių kapela „Širšės“ (vad. Kęstutis Visockas), solistai Žilvinas Kovas, Jurgis Žitinevičius, Daiva Staškuvienė.

Atlikėjus vertino linksmai nusiteikusi komisija: Kauno rajono kompozitorius Vytautas Povilaitis, LNK televizijos laidos „24 valandos“ žurnalistas, Daumantų kapelos ir Kėdainių Ledinio choro solistas Arnas Švilpauskas, Kulautuvos vidurinės mokyklos muzikos mokytoja Regina Vitkauskienė, šventės žiūrovai ir patys dalyviai. Už patikusį kolektyvą visi galėjo balsuoti įmesdami kankorėžį arba – kulautuvietiškai – ,,šišką“ į stiklainį su kolektyvo pavadinimu. Šventės pabaigoje stiklainiai buvo pilni Kulautuvos miško aromato. Dalelę šventės džiaugsmo, puikius įvertinimus ir autorinius molio meistro Povilo Bartkevičiaus suvenyrus kolektyvai parsivežė į savo bendruomenes. Žiūrovai kūrė šventei pavadinimą. Išsirinkti patį patraukliausią iš visų pasiūlytų – paliko šventės organizatoriams.
Renginyje dalyvavo Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Ričardas Pudževelis. Jis stengiasi ne tik Kulautuvoje vykstančius renginius paremti, bet ir nė vieno jų nepraleisti.

Organizatoriai džiaugiasi šaunia, visada pasiruošusia padėti miestelio bendruomene: naujo stogo įrengimą padovanojo Žilvinas ir Zina Poviloniai, pagalbą ir darbščias rankas – seniūnė Dalia Šiušienė ir jos kolektyvas, „Kankorėžius“ – Kulautuvos vaikų ligoninės vaikai, estetiką – Daiva Sasnauskienė, Rima Skučienė, Asta Bagužienė. Garso režisierius Arvydas Ruželė. Šventę papuošė Danos Baronienės tapybos paroda.

Renginio organizatoriai įsitikino, kad dainoms nebūna blogo oro, jeigu visų nuotaika puiki.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA