Kleboniškio tiltą per Nerį nuo šiol vadinsime Alfonso Meškinio vardu | Kas vyksta Kaune

Kleboniškio tiltą per Nerį nuo šiol vadinsime Alfonso Meškinio vardu

Kaunas.lt nuotr.

Iki šiol pavadinimo neturėjusiam tiltui per Nerį, o miestiečių paprastai vadinamo Kleboniškio, suteiktas žymaus tiltų statytojo Alfonso Meškinio vardas. Tai žymi šiandien prie tilto atidengta atminimo lenta.

Tiltas per Nerį A. Meškinio vardu pavadintas ne atsitiktinai. Šis tiltų statytojas automagistralėje Vilnius-Klaipėda statė tiltus ir viadukus nuo Bačkonių iki Dubysos. Tilto vardo suteikimo iškilmėse dalyvavo miesto meras Andrius Kupčinskas, Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius Skirmantas Skrinskas, A. Meškinio šeima, buvę kolegos ir draugai. Atminimo lentą atidengė Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktorius S. Skrinskas, A. Meškinio dukra Eglė ir anūkė Dovilė.

Apie A. Meškinio profesionalumą, pasiaukojamą darbą kalbėjo jo kolegos, tiltų statytojai veteranai Kęstutis Akromas, Algirdas Steponavičius ir buvęs Tiltų statybos valdybos viršininkas Adomas Leliūga.

„A. Meškinis buvo vienas iš profesionaliausių darbuotojų. Jeigu reikėjo, pateikdavo racionalizacinius pasiūlymus, perprojektuodavo. Kai matė klaidas, savo nuomonę gindavo iki galo, ginčydavosi su viršininkais. Tuomet reikėjo rasti būdus juos sutaikyti. Kartą jis pastebėjo, kad betono blokai yra su broku, todėl atsisakė juos montuoti. Niekas negalėjo jo priversti nematyti broko. Jis dirbo iš širdies, pastatė apie 70 tiltų ir viadukų, bet negalėjome jo apdovanoti, nes jis buvo patriotas, 1944 m. priklausė P. Plechavičiaus rinktinei. Jis – rezistencijos ir Sąjūdžio dalyvis. Jo tėvas buvo Vyčio Kryžiaus ordininkas. Kai visa tai sužinojo buvusi valdžia, net iš vyriausiojo inžinieriaus pareigų Ukmergėje jį atleido”, – pasakojo A. Leliūga.

Algirdas Steponavičius pažymėjo, kad A. Meškinis visada rankose turėdavo lopgoritminę liniuotę ir pieštuką: „Gaila, kad jis gimė ne tuo laiku ir atsirasdavo ne ten, kur reikia, todėl ir nebuvo įvertintas, apdovanotas, nors buvo talentingas tiltų statytojas.”

„Tėvas tiltus statė nuo 1963 iki 1987 m., dirbo sunkų, atsakingą, bet jam labai mielą darbą. Šeimos vardu dėkoju tėvo atminimo įamžinimo iniciatoriams, garbės kelininkams ir jo kolegoms”, – renginio metu kalbėjo A. Meškinio dukra Eglė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA