Dėl besitęsiančios kibernetinės atakos galimi trumpalaikiai ryšio sutrikimai portale | Kas vyksta Kaune

Dėl besitęsiančios kibernetinės atakos galimi trumpalaikiai ryšio sutrikimai portale

afoto.eu / archyvo nuotr.

Nuo praėjusios savaitės prasidėjusios kibernetinės atakos prieš DELFI portalą šią savaitę pradėjo liesti ir kitus interneto projektus.

Kadangi daugelis Lietuvos interneto ir hostingo tiekėjų yra sujungti bendroje sistemoje, dėl stipraus išpuolio prieš vieną naujienų portalą kenčia ir kiti: pastarosiomis dienomis daugelio naujienų portalų ir kitų didesnių interneto svetainių administratoriai susiduria su trumpalaikiais ryšio sutrikimais, dėl ko trumpam sutrinka ryšys tarp vartotojo ir interneto puslapio.

Daugiausiai laikinai neaptarnaujamų klientų jungiasi iš užsienio šalių, Lietuvos vartotojai beveik nejaučia ryšio sutrikimų.

Kibernetinės atakos yra viena didžiausių šiuolaikinio pasaulio bėdų, nes jų mastas gali būti labai didelis ir net naudojamas politiniame lygmenyje kaip spaudimo priemonė, internetinėje erdvėje vyksta karai tarp valstybių. Kibernetinių nusikaltėlių praktiškai neįmanoma identifikuoti, nes jie veikia gerai užsislaptinę.

„Kas vyksta Kaune“ nuolat palaiko ryšį su serverių prieglobos paslaugas teikiančia bendrove ir siekia, kad vartotojai patirtų kuo mažiau sutrikimų, o ateityje jų visai išvengtų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA