Detektyvas: kas nupjovė Savanorių prospekto alyvas? (foto) | Kas vyksta Kaune

Detektyvas: kas nupjovė Savanorių prospekto alyvas? (foto)

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ pasiekė sunerimusių gyventojų pagalbos prašymas. Kauniečiai skundėsi vieną vakarą prie Savanorių pr. 256 namo nebeišvydę alyvų krūmų. Vietoje jų pamatė tik kelmus.

Iki šiol visus žiedais džiuginę želdiniai, kaip teigia gyventojai, buvo negailestingai nupjauti. Esą taip savavališkai pasielgė bendrijos atstovai, net nepasitarę su augalus puoselėjusiais gyventojais.

Prie namo nebeliko beveik 10 krūmų, visus džiuginusių jau beveik pusšimtį metų.

Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai, patikino, kad norint tvarkyti valstybinėje žemėje augančius želdinius būtinas savivaldybės leidimas. Todėl pirmiausia tokių planų turintys gyventojai ar bendrijos nariai turi rašyti prašymą Miesto tvarkymo skyriui, o ne šeimininkauti patys.

Miesto tvarkymo skyriaus specialistai drauge su aplinkosaugininkais įvertina augalų būklę ir nusprendžia ar juos reikia išsaugoti, ar būtina nupjauti. Aplinkos apsaugos skyriaus specialistas Ovidijus Petrulis interneto portalui „Kas vyksta Kaune“ tvirtino, jog „nėra jokio dokumento, liudijančio, kad minėto Savanorių pr. namo atstovai būtų pateikę prašymą želdiniams šalinti. Be to, sunku net ir patikėti, kad tokiu metu, kai šie dekoratyviniai krūmai atsiskleidžia visu savo grožiu – aromatu ir žiedų gausa, žmonės norėtų juos nupjauti“.

Aplinkosaugininkas dar pridūrė, jog dabar netinkamas metas alyvų genėjimui. Išgirdęs pasakojimą, jis patarė gyventojams, užfiksavusiems tokį nederamą kitų piliečių poelgį, kreiptis į Aplinkos apsaugos arba Miesto tvarkymo skyrių.

Jeigu paaiškėtų, kad minėti veiksmai iš tiesų buvo atlikti su niekuo nederinus, dekoratyvinius krūmus nupjovusiems asmenims gresia baudos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA