Kas vyksta Kaune savaitgalį per Kauno miesto dienas 2013 | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune savaitgalį per Kauno miesto dienas 2013

Donato Stankevičiaus nuotr.

Kauno dienų organizatoriai šiemet sudarė itin plačią programą, tad norintieji aplankyti visus renginius, greičiausiai to padaryti negalės. Daugelis jau dabar dejuoja, kad sunku suprasti, ką pasirinkti.

Vienu metu tik skirtingose Kauno vietose vyks daugybė renginių – dalyviai okupuos Senosios prieplaukos amfiteatrą, Vidinį pilies kiemą, Santakos stadioną, Senamiesčio gatveles ir kiemus.

Norintieji įsigyti suvenyrų ar kitų mugėse įprastai siūlomų dalykų, savo kelionę turėtų pradėti nuo Laisvės alėjos. Ankstyvą penktadienio rytą čia jau šeimininkavo prekybininkai ir tautodailininkai, sukdami galvas kaip išdėlioti prekes, kad jos sudomintų praeivius.

Senamiestyje bei Senosios prieplaukos amfiteatre vyks įvairių ansamblių ir kolektyvų pasirodymai. Visą programą galite rasti čia.

Kauno dienų organizatoriai sako, kad šiemet renginių gerokai daugiau ir dėl kitos priežasties. Juk Kauno dienos pirmą kartą rengiamos drauge su Hanza dienomis. Todėl renginių spektras išsiplėtė ir dalis jų dvelkia istorine dvasia. O vis dar neapsisprendžiantiems kur nueiti, patariama, tiesiog pasinerti į šventinį šurmulį, pasivaikštinėti Senamiestyje ir stabtelėti ten kur akį patrauks įdomus reginys.

Kauno dienų kulminacija numatyta šeštadienio vakarą… Norintieji savo akimis pamatyti škotų dainininkę Mike Oldfield balsu vadinamą Maggie Reilly ir paklausyti kaip skamba jos hitas „Moonlight shadow“ pritariant Kauno miesto simfoniniam orkestrui laukimai prieplaukos Amfiteatre.

Na, o ištikimi lietuviškam rokui turėtų skubėti prie Kauno pilies. Čia taip pat 21.30 prasidėsiančiame koncerte griaudės „Poliarizuoti stiklai“ , „Oil Busters“, „AC/DC Tribute.LT“ ir žinoma, „Thundertale“.

Didžiausiu išbandymu kauniečiams taps noras pamatyti šventinį fejerverką. Jis dangų nušvies šeštadienio vakarą Maggie Reilly koncerto. Organizatoriai ne kartą tikino, kad fejerverkas bus įspūdingas, jį matys įvairių Kauno seniūnijų gyventojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA