R. Drazdauskaitė: „Džiaugiuosi, kad mūsų gretos auga“ (foto, video) | Kas vyksta Kaune

R. Drazdauskaitė: „Džiaugiuosi, kad mūsų gretos auga“ (foto, video)

efcom.lt nuotr.

„Kauno maratonas 2013” viešoje treniruotėje tarp kelių šimtų kauniečių apšilinėjo ir Lietuvos čempionė, ilgų distancijų ir maratono bėgikė Rasa Drazdauskaitė. Kiekvieną savaitę po tris kartus Ąžuolyno parke kartu bėgiojantys kauniečiai bėgikę užvertė klausimais apie mitybą, pasiruošimą bėgimui, sportinių batelių pasirinkimą ir net domėjosi, apie ką Rasa galvoja bėgdama maratoną.

„Maratonas – tai alinantis darbas. Norint profesionaliai bėgti reikia didelio noro, darbštumo – ne tik fizinio, bet ir psichologinio nusiteikimo. Pasiryžusiems bėgioti reikia užsispyrimo, ilgų treniruočių ir žinoma priversti save netingėti, juk dabar, kai atsišilo oras, taip norisi pasivartyti lovoje ar prie ežero“, – patirtimi dalinosi bėgikė ir pridūrė, jog į bėgimą žiūri kaip į darbą.

„Visuomet sakau, kad bėgikas tai kaip paprastas žmogus darbe – atvykę į darbą juk galvojame tik, kaip geriau jį atlikti. Taip pat ir bėgime, kai sportuoju galvoju apie tai, kaip geriau ir greičiau prabėgti. Stebiu save, savo savijautą, turiu susidariusi planelį ir bėgu siekdama geresnių rezultatų“, – sakė Lietuvos čempionė, olimpietė ir daugelio prestižinių Pasaulio maratonų dalyvė.

Nemokamas viešas treniruotes kauniečiams dovanojančio renginio „Kauno maratonas 2013” organizatorius Algirdas Pukis neslėpė džiaugsmo, kad pavyko prikalbinti Rasą atvykti į treniruotę bei jos pažadu dalyvauti birželio 9 d. vyksiančiame renginyje.

„Labai džiaugiuosi kauniečiais, kurie nepaisydami karščio taip gausiai renkasi į mūsų organizuojamas treniruotes. Mes savo ruožtu stengiamės suteikti dar daugiau džiaugsmo sportininkams – jau antrą kartą linksminome sportuojančius gyva muzika, pristatėme antrą olimpietę, kuri, manau visi bendravę su Rasa sutiks, yra ne tik puiki sportininkė, bet ir be galo šiltas žmogus. Tikiuosi jos patarimai pravers besirengiantiems Kauno maratonui ir kitiems startams“, – sakė A. Pukis.

„Sportuotu ilgą laiką, ir man labai smagu matyti, kad vis daugiau žmonių rūpinasi savo sveikata ir renkasi aktyvų laisvalaikį, bėgioja. Nebūtina juk profesionaliai bėgioti, galima judėti ir dėl savęs, savo sveikatos. Žmonėms reikia sportuoti ir džiugu, kad mūsų gretos auga“, – sakė Rasa Drazdauskaitė.

Atsisveikindama su kauniečiais Rasa palinkėjo nenustoti bėgioti, o organizuojantiems bėgimo renginius – masiškesnių, didesnių renginių, kuriuose dalyvautų stipriausi bėgikai iš viso Pasaulio.

Nemokamas treniruotes kauniečiams dovanoja dviejų pagrindinių Lietuvos maratonų – „Kauno maratonas 2013” ir „Danske Bank Vilniaus maratonas“ organizatoriai, kurie tikisi, kad šios padės dalyviams tinkamai pasiruošti abiems renginiams, kurių pirmasis vyks birželio 9, o antrasis – rugsėjo 15 dieną.

Viešos treniruotės vyksta tris kartus per savaitę visą vasarą Kauno Ąžuolyno parke: antradieniais, ketvirtadieniais nuo 18 val. bei šeštadieniais nuo 11 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA