Dalis kauniečių turėjo galimybę susipažinti su įgyvendinamu vandentvarkos projektu | Kas vyksta Kaune

Dalis kauniečių turėjo galimybę susipažinti su įgyvendinamu vandentvarkos projektu

kaunas.lt nuotr.

Bendrovė „Kauno vandenys” surengė susitikimus su Šančių, Vilijampolės ir Aleksoto gyvenamųjų rajonų gyventojais, kurių metu buvo pristatyta įgyvendinamo projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Kaune” eiga – vykdomi tinklų plėtros darbai bei prisijungimo prie naujųjų vandentiekio ir nuotekų tinklų galimybės.

UAB „Kauno vandenys” generalinio direktoriaus padėjėjas Vilius Burokas, kalbėdamas apie projekto tikslą ir naudą, teigė, jog šiuo projektu siekiama pagerinti žmonių gerovę, suteikiant galimybę naudotis centralizuota vandentiekio ir nuotekų šalinimo sistema. Ragindamas gyventojus prisijungti prie būsimų naujų vandentiekio ir nuotekų šalinimo tinklų, atstovas priminė ir abonentinio prisijungimo procedūrą.

„Gyventojai, norintys prisijungti prie naujų centralizuotų miesto tinklų, turi atvykti į UAB „Kauno vandenys”, techninio-projektų skyriaus techninėje grupėje (Aukštaičių g. 43, 3 a.) parašyti prašymą dėl prisijungimo sąlygų gavimo. Su savimi reikia turėti žemės sklypo ir pastato nuosavybės teisę patvirtinančių dokumentų kopijas, žemės sklypo ribų plano kopiją. Pagal Techninėje grupėje pateiktas prisijungimui sąlygas, gyventojo pasirinktas atestuotas projektuotojas turi paruošti supaprastintą projektą pasijungimui prie miesto tinklų, o pasirinktas atestuotas rangovas, suderinęs prijungimo darbus su gyventojų gyvenamuosiuose rajonuose darbus vykdančiais rangovais (UAB „KRS” arba UAB „INTI”), turi atlikti tinklų tiesimo darbus gyventojų sklypų ribose”, – sakė V. Burokas. Projektuotojų sąrašą, padėsiančių suprojektuoti tinklus, gyventojams pateiks UAB „Kauno vandenys”.

Susitikimų metu tiek užsakovo, tiek rangovų atstovai gyventojus paragino būti aktyviais ir bendrauti su jų gatvėse dirbančiais darbininkais bei darbų vadovu, kurie atsižvelgdami į jų pageidavimus būsimą šulinį ir sklendę įrengs jiems patogioje vietoje, kol nėra paklotas magistralinis tinklas jų rajone. Pagal įgyvendinamą rangos sutartį „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Šančių gyvenamajame rajone, Kaune” šiuo metu Šančių gyvenamajame rajone statybų darbai pradėti Piliečių, Servitutų, Užšilių, Akmenės, Alsėdžių gatvėse.

Artimiausiu metu planuojama darbus pradėti Lentvario, Ratnyčios, Švenčionių, Žarėnų ir Verkių gatvėse. Pagal įgyvendinamą rangos sutartį „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Aleksoto gyvenamajame rajone, Kaune” šiuo metu Aleksoto gyvenamajame rajone statybų darbai pradėti Mokolų, Skynimo ir Lazdijų gatvėse. Artimiausiu metu planuojama darbus pradėti Balbieriškio, Pilviškių, Barzdų, Ančios gatvėse. Pagal įgyvendinamą rangos sutartį „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Vilijampolės gyvenamajame rajone, Kaune” šiuo metu Vilijampolės gyvenamajame rajone statybų darbai pradėti Raudondvario pl. ir Veliuonos g. Nuo birželio 17 d. planuojama uždaryti eismą Jurbarko gatvėje nuo Varnių tilto ir rangos darbus pradėti vykdyti eismą nukreipiant aplinkui, vadovaujantis kelio nuorodomis.

Dirbantys ekskavatoriai, sunkiai pravažiuojamos gatvės ir kiti nepatogumai neišvengiami tokių projektų įgyvendinime, vykdant statybos darbus. Tačiau reikia nepamiršti, kad šie nepatogumai tik laikini ir darbams pasibaigus viskas bus atstatyta ir palikta ne prasčiau negu prieš pradedant vykdyti statybos darbus. Taigi, kol darbai vyks darbus vykdantys rangovai iš gyventojų tikisi pakantumo ir supratimo, kad visais šiais darbais siekiama pagerinti jų gyvenimo sąlygas. Nerimaujantys gyventojai dėl statybos darbų ir dėl jų sutriksiančių gatvių funkcionavimo, buvo nuraminti, kad nepatogumų bus ir teks kurį laiką susitaikyti su tuo, tačiau rangovai stengsis kuo greičiau atlikti darbus ir viską sutvarkyti.

Bendrai apie projektą

Projektas „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Kaune” Nr. VP3-3.1-AM-01-V-02-098 įgyvendinamas pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programos „Aplinka ir darnus vystymas” priemonę „Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra”.

Preliminarus projekto „Vandentiekio ir nuotekų tinklų plėtra Kaune” biudžetas yra 33 mln. litų, daugiau nei 28 mln. šios sumos skiriami iš Europos Sąjungos Sanglaudos fondo (85 %), apie 3 mln. skiriami iš LR valstybės biudžeto (10 %) ir virš 1 mln. litų įsipareigoja skirti projektą įgyvendinanti bendrovė „Kauno vandenys” (5 %). Šis projektas yra vienas didžiausių bendrovės „Kauno vandenys” ruošiamų įgyvendinti projektų per pastaruosius metus. Projekto įgyvendinimo trukmė 2011 – 2014 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA