Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų studija „M.E.S.“ švenčia 20-metį | Kas vyksta Kaune

Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų studija „M.E.S.“ švenčia 20-metį

kaunas.lt nuotr.

Viena pirmųjų studijų Lietuvoje – Kauno vaikų ir moksleivių laisvalaikio rūmų studija „M.E.S.” – kultūros centre „Girstutis” paminėjo savo veiklos dvidešimtmetį. Onutės ir Vytauto Žukų vadovaujama studija dovanojo draugams, gerbėjams ir svečiams savo populiariausias, visiems pažįstamas dainas. Ne vienam nostalgiją kėlė koncerto metu rodytose nuotraukose ir vaizdo įrašuose užfiksuotos akimirkos.

Šventėje skambėjo ir kviestinių svečių atliekami kūriniai – nuo klasikos iki folkloro. Jubiliejinį koncertą nuspalvino Ritos Novikaitės mecosopranas, Gruzijos folkloro ansamblio „Changuri”, dueto Agnės Buškevičiūtės ir Justino Lapatinsko dainos, buvusių Jūratės Miliauskaitės auklėtinių Editos ir Erikos Astrauskaičių atliekami kūriniai. Merginų grupė „Roxy five”, kaip jos pačios paminėjo, neseniai nužengė nuo televizijos projekto „X-faktorius” scenos ir atskubėjo sveikinti savo bičiulių – grupės „M.E.S.”.

Koncerto pabaigoje mažoji solistė iš Latvijos nepriekaištinga lietuvių kalba sudainavo dainą „Fėja”, jau tapusią studijos „M.E.S.” himnu, kurios autorius, kaip ir daugumos kitų grupės dainų, – V. Žukas.

Vėliau į sceną žengė Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, kuris įteikė studijos vadovams Onutei bei Vytautui Žukams Kauno miesto burmistro Jono Vileišio medalius. Nuoširdžius žodžius ir saldžią dovaną – įstabų jubiliejinį tortą – viso kolektyvo vardu dovanojo Kauno miesto administracijos Švietimo, kultūros ir turizmo reikalų valdybos, Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo poskyrio vedėja Vida Kučiauskienė.

Su geriausiais sveikinimais jubiliatus atvyko pasveikinti Pasaulio atlikėjų ir festivalių asociacijos (WAFA), įsikūrusios Maltoje, viceprezidentas Elijus Romanovas, kuris palinkėjo „neužmigti ant laurų ir tęsti savo prasmingą, kūrybišką veiklą”. Gruzijos folkloro ansamblio vadovas Šota Migrauli, estrados studijos „M.E.S.” inicijuoto Tarptautinio jaunųjų talentų konkurso „Kaunas Talent” komisijos narys, ir jo vadovaujamas kolektyvas šventės „kaltininkams” atliko gruzinišką „Ilgiausių metų”.

Šiltais prisiminimais dalinosi buvusios studijos dainininkės, dabar jau savarankiškai siekiančios muzikinės karjeros, daugelio respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatės Neringa Šiaudikytė ir Dagna Kondratavičiūtė.
„Būtent čia su šiais žmonėmis prasidėjo mano muzikinis kelias. Ir tie Onutės žodžiai ,,draugų sutiksi daug, o muzika yra viena”, skambės visą likusį mano gyvenimą. Dėkoju Onutei ir Vytautui, nes jų dėka as esu tas, kas aš esu dabar”, – dėkojo Dagna Kondratavičiūtė.

„As tiesiog lenkiuosi ir žaviuosi šių žmonių entuziazmu ir atsidavimu savo veiklai. Juk būtent nuo tokių žmonių priklauso ateities kartų suvokimas apie meną, muziką, tautiškumą, patriotizmą, bei Lietuvos vardo garsinimą už jos ribų”, – pritarė „DVJparty” vadovė Gintarė Balčiūnaitė.

Estrados studija „M.E.S.”žinoma ne tik Lietuvoje bet ir Bulgarijoje, Maltoje, Turkijoje, Baltarusijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Ispanijoje, Rumunijoje, Estijoje, Latvijoje, Italijoje ir kitose šalyse. Solistės Laura Slabadaitė, Gabrielė Rybko, Rugilė Baranauskaitė, Viktorija Miškinytė yra daugelio konkursų laureatės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA