Parodos gatvės rekonstrukcija bus pabaigta birželį (foto) | Kas vyksta Kaune

Parodos gatvės rekonstrukcija bus pabaigta birželį (foto)

Kaunas.lt nuotr.

Kelininkai pradėjo paskutinį Parodos g. ir K. Petrausko ir Parodos g. sankryžos rekonstrukcijos etapą. Šiuo metu tiesiamas paskutinysis asfaltbetonio sluoksnis bei klojamos šaligatvio plytelės. Planuojama, kad visi darbai bus baigti iki birželio mėnesio vidurio.

Pernai Parodos g. buvo pakeistos visos požeminės komunikacijos, pakloti du asfaltbetonio sluoksniai, sudėta didžioji dalis šaligatvių, sumontuotos apšvietimo ir troleibusų linijų atramos, sumontuotos naujos apšvietimo atramos su šviestuvais, atitvarai. Šiuo metu yra vykdomi baigiamieji darbai.

„Kol kas viskas vyksta sklandžiai. Visi darbai privalo būti baigti iki birželio vidurio“, – pabrėžė vykstančius darbus apžiūrėjęs Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šįmet planuojama tolimesnės K. Petrausko g. atkarpos rekonstrukcija, kurios metu bus nutiestas naujas asfaltbetonio sluoksnis bei pakloti nauji šaligatviai. Šįmet taip pat bus pradėti troleibusų kontaktinio tinklo statybos darbai. Kontaktinsi tinklas bus montuojamas ant metalinių cinkuotų atramų ir sujungs Savanorių pr. su Vytauto pr.

Projekto „Troleibusų kontaktinio tinklo statyba Parodos ir K. Petrausko gatvėse Kauno mieste“ įgyvendinimui pasirašyta jungtinė veiklos sutartis su AB „Autrolis“. Projekto vertė siekia 4,2 mln. litų, iš kurių beveik 2,9 mln. litų skirta iš ES.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA